Δωρεάν λογισμικό ασφαλείας Kaspersky Anti-Ransomware

Η Kaspersky Lab, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας, διαθέτει ένα νέο δωρεάν εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει στη θωράκιση ενός συστήματος από αρκετές απειλές ransomware.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το δωρεάν εργαλείο Kaspersky Anti-Ransomware μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με λογισμικό ασφαλείας που έχουν αναπτύξει άλλες εταιρείες, αποτελώντας ένα συμπληρωματικό μέσο προστασίας, καθώς διαθέτει δυνατότητα ελέγχου της δραστηριότητας στο σύστημα, σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με υπολογιστές που τρέχουν Windows και απευθύνεται πρωτίστως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία ή τους οικονομικούς πόρους για να υιοθετήσουν κορυφαίες λύσεις άμυνας απέναντι σε επιθέσεις εξειδικευμένου κακόβουλου λογισμικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Kaspersky Lab, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και οργανισμούς, υποστηρίζει την ιστοσελίδα “No More Ransom”, που απευθύνεται σε θύματα ransomware, βοηθώντας τα να ανακτήσουν τα αρχεία τους, αλλά και να προστατευτούν από ανάλογες απειλές.