Δωρεάν κλήσεις από σταθερό δίνει η CYTA

Του Κωνσταντίνου Ψυλλίδη

Το κοινωνικό τους πρόσωπο καλούνται να δείξουν οι ημικρατικοί οργανισμοί, με την CYTA να κάνει το πρώτο βήμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής και βουλευτή του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, η CYTA συμφώνησε να παρέχει σε όλους τους συνδρομητές της μηδενική χρέωση για κλήσεις από σταθερό σε σταθερό και από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο, για τον Απρίλιο.
Οι βουλευτές ζήτησαν από την CYTA να επεκτείνει αυτό το μέτρο και για τους επόμενους δύο μήνες, κάτι που οι εκπρόσωποι του ημικρατικού οργανισμού δεσμεύτηκαν ότι θα μελετήσουν σοβαρά.
Η Επιτροπή Εμπορίου ζήτησε και από τους ιδιώτες παροχείς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να μιμηθούν το παράδειγμα της CYTA, με τους εκπροσώπους τους να δεσμεύονται για κάτι ανάλογο χωρίς όμως να γίνονται πιο συγκεκριμένοι.

Μείωση 10% στο ρεύμα

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε αναφορά και στις μειώσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού, που φτάνουν το 10% για το 2013. Η ΑΗΚ έχει αφαιρέσει από την κοστολόγηση το έκτακτο τέλος που εισήγαγε μετά την έκρηξη στο Μαρί (5,75%) αλλά και το τέλος της ρήτρας καυσίμων (περίπου 4%).
Η Βουλή ζήτησε από την ΑΗΚ να μελετήσει και το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων και να προχωρήσει με αποφάσεις τις επόμενες μέρες.