Δυόσμος: Ιδανικός για τη γαστρίτιδα και τη δυσπεψία

Τα διάφορα βότανα και μπαχαρικά πέρα από τη γεύση που δίνουν στα φαγητά, να ξέρετε ότι χαρίζουν και μοναδικά οφέλη στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ο Δυόσμος, από τον οποίο χρησιμοποιούμε μόνο τα υπέργεια τμήματά τού, ως έγχυμα είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της γαστρίτιδας, των κολικών και της δυσπεψίας ενώ παράλληλα διευκολύνει την έκκριση της χολής.

Επιπλέον, υποβοηθά την εφίδρωση στον πυρετό και τη γρίπη και αν προβείτε στο  βράσιμο των φύλλων σε νερό και εισπνεύσετε τους υδρατμούς, τότε καταπολεμάτε το κρυολόγημα. Η χρήση του ως αιθέριο έλαιο βοηθά σε μυαλγίες και νευραλγίες.

Προσοχή ! : Πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμένη χρήση του αιθέριου ελαίου για εισπνοές.

Επίσης, στα παιδιά η χορήγηση πρέπει να διαρκεί το πολύ τρεις ημέρες, ενώ στα βρέφη δε συνίσταται η χορήγηση σε αυτή τη μορφή.

Κατά τη διάρκεια της κύησης πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή καθώς και την περίοδο της γαλουχίας γιατί μπορεί να διακόψει τη ροή του γάλακτος.

Τέλος, όσοι έχετε απόφραξη του χοληδόχου πόρου ή σοβαρή ηπατική βλάβη απαγορεύεται να έρθετε σε επαφή με το εν λόγω αιθέριο έλαιο.