Δυσαρέσκεια Μεϊμαράκη για την «επιβάρυνση του νομοθετικού έργου»

Τη δυσαρέσκεια του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με τις «ισχυρές πιέσεις σε επίπεδο νομοσχεδίων και τροπολογιών» που έχει δεχθεί το Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες, μετέφερε στο Σώμα ο τέταρτος αντιπρόεδρός του Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Απαντώντας στη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την εσπευσμένη κατάθεση στη Βουλή, της συμφωνίας μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής Cosco για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (κατατέθηκε προχθές ως τροπολογία προκειμένου να ψηφιστεί αύριο, χωρίς να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής) ο Γιάννης Δραγασάκης μετέφερε στο Σώμα τη δυσαρέσκεια του προέδρου της Βουλής για τις ισχυρές πιέσεις που έχει δεχθεί εσχάτως η Βουλή προκειμένου να διεκπεραιώσει νομοθετικό έργο.

«Είναι όντως οριακή η κατάσταση που ζούμε- δεν είναι αντίθεση βουλευτών και Προεδρείου, αλλά ζήτημα σχέσεων μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας», παρατήρησε ο κ. Δραγασάκης.