ΔΣ Λάρνακας: Απόφαση σήμερα για TOTAL και ΕΝΙ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας  κατά πόσον θα αποδεχθεί αίτημα της εταιρείας ΤΟΤΑL για χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV στο λιμάνι της πόλης για διερευνητική γεώτρηση, κάτι που σημαίνει παράταση της λειτουργίας της εταιρείας για περίοδο έξι μηνών, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2016.

Παράλληλα με το αίτημα της ΤΟΤAL ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί και αίτημα της εταιρείας ΕΝΙ για παράταση ακόμα ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνήλθε προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Ανάπτυξης, έξω από το Δημοτικό Μέγαρο μέλη των ανεξάρτητων ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς – Μενεού» πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον οποιασδήποτε ενέργειας για βιομηχανοποίηση της Λάρνακας.