Δραματικές είναι οι εικόνες… Aντρας έσωσε 3χρονη που κρεμόταν από παράθυρο 8ου ορόφου (Video)

Δραματικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Καζακστάν με έναν ήρωα να ανεβαίνει σε ένα πολυώροφο κτίριο για να σώσει ένα μικρό κορίτσι, το οποίο εντόπισε να κρέμεται σε παράθυρο στον όγδοο όροφο.

Ο 37χρονος Sabit Shontakbaev, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, πήγαινε στη δουλειά του μαζί με έναν φίλο όταν είδε κόσμο συγκεντρωμένο κάτω από το κτίριο που παρακολουθούσε το δράμα του 3χρονου κοριτσιού.

https://www.youtube.com/watch?v=b7BmE40ED1Q

Η μητέρα της είχε πάει για ψώνια και την είχε αφήσει μόνη της στο σπίτι, όταν εκείνη με τη βοήθεια μαξιλαριών και παιχνιδιών της κατάφερε να σκαρφαλώσει στο παράθυρο.

Ο Sabit, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έτρεξε μέσα στο κτίριο προκειμένου να σώσει το παιδί. Πήγε στον έβδομο όροφο στο διαμέρισμα από κάτω και βγήκε από το παράθυρο κάτω από το τρομοκρατημένο κορίτσι που βρισκόταν στο σημείο για 15 λεπτά.

«Δεν είχα σχοινί ασφαλείας και έτσι μου κρατούσε τα πόδια ο φίλος μου. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν τίποτα, ήθελα απλά να βοηθήσω το παιδί», είπε ο ίδιος αργότερα.

Ο ήρωας, όπως αποκαλείται, κατάφερε να τραβήξει το κορίτσι από το πόδι, να την πιάσει στην αγκαλιά του και να την παραδώσει στον φίλο του μέσα από το παράθυρο.

Μάλιστα, ο Sabit δεν περίμενε καν την επιστροφή της μητέρας, γιατί δεν ήθελε να αργήσει στη δουλειά του.

«Δεν είδα καν τους γονείς του κοριτσιού. Πήγα κατευθείαν στη δουλειά με τον φίλο μου. Κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθούσε. Έσωσα τη μικρή και έφυγα, και μετά άρχισαν να με λένε “ήρωα” στις ειδήσεις και τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν θεωρώ τις πράξεις μου ηρωικές. Για μένα, ο καθένας πρέπει να βοηθά όπως μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο ίδιος.