Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στις σημερινές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια που θα αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου.Σήμερα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την παρέλαση θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υπό την παρουσία μεγάλου αριθμού σωμάτων ασφαλείας, με σκοπό να μην επαναληφθεί η περσινή εικόνα, με επεισόδια, που προκάλεσαν την ακύρωση της παρέλασης και την αποχώρηση του κ. Παπούλια.

Επί ποδός θα βρίσκονται συνολικά 2000 αστυνομικοί, ενώ φράχτες θα στηθούν κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ  θα πετά πάνω απο την πόλη καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Αποκλεισμένοι από τον κόσμο θα βρίσκονται οι επίσημοι. Ταυτόχρονα εξονυχιστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται για όσους θα βρίσκονται στον χώρο των επισήμων, ενώ υπάρχει εντολή για άμεση σύλληψη όσων επιχειρήσουν να εμποδίσουν τις παρελάσεις.

Αθήνα

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα  για τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα. Από νωρίς το πρωί η περιοχή του Συντάγματος είναι αποκλεισμένη, ενώ από τις 8  το πρωί έπαψε να λειτουργεί και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Σε ισχύ θα τεθούν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.