Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στη κηδεία

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Η Αστυνομία, έχει προβεί  σε διευθετήσεις σε ότι αφορά τα θέματα ασφάλειας των επισήμων και για τη διευκόλυνση της διακίνησης τους, όπως επίσης και του κοινού, που θα παραστεί στην νεκρώσιμο ακολουθία για το ύστατο χαίρε στον Γλαύκο Κληρίδη .

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει η αστυνομία, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια των επισήμων, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Όλοι οι επίσημοι θα συνοδεύονται από μέλη επίλεκτων σωμάτων αστυνομίας, την ΜΜΑΔ και τον Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό.

Μετά τον επικήδειο λόγο, που θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδη, η σορός του αείμνηστου Προέδρου θα μεταφερθεί εν πομπή στην τελευταία του κατοικία.

Συγκεκριμένα, με βάση το σχεδιασμό της τροχαίας, η πομπή που θα μεταφέρει τη σορό θα ξεκινήσει έξω από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, με κατεύθυνση την οδό Ελαιώνων.

Καθ όλη τη διάρκεια της πομπής μέλη της τροχαίας θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ η Λεωφόρος Λάρνακος θα κλείσει λίγο μετά τις 12.30, οπότε αναμένεται ότι θα πλησιάζει η πομπή.

Σύμφωνα και με το πρωτόκολλο απόδοσης τιμών εν ενεργεία αρχηγού κράτους, ένστολοι και πάνοπλοι άνδρες της ΜΜΑΔ, θα πλαισιώνουν το φέρετρο καθ’ όλη τη διαδρομή προς το κοιμητήριο.

Από τις 9 το πρωί, θα κλείσει η οδός Ελαιώνων στο Στρόβολο, από το σημείο των φώτων Τροχαίας της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, μέχρι και τα φώτα της συμβολής των οδών Σταδίου και Ελαιώνων.

Κλειστές επίσης θα παραμείνουν στο Στρόβολο οι πιο κάτω οι οδοί

Κυριάκου Μάτση – Καρκαβίτσα,
Κυριάκου Μάτση – Ιθάκης,
Παγγαίου – Περδίου – Ελαιώνων.
Κλειστή από τις 12 το μεσημέρι

Επίσης κλειστή θα παραμείνει από τις 12 το μεσημέρι, η Λεωφόρος Λάρνακος, από τα φώτα της συμβολής της με τη Διγενή Ακρίτα, μέχρι και το ύψος της οδού Ποσειδώνος, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.