Δράση της Π.Υ: Άντρες της ΕΜΑΚ διέσωσαν τραυματία

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της  Πυροσβεστικής, η υπηρεσία  ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο, σε 43 κλήσεις για βοήθεια ,31 πυρκαγιές ,11 ειδικές εξυπηρετήσειςκαι 1 ψευδή κλήση.

Χθες το πρωί,  λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου μετά από πτώση σε επικλινή έδαφος βάθους 6 περίπου μέτρων σε περιοχή του χωριού Ψευδάς.

Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο τραυματίας, 56 ετών ακινητοποιήθηκε σε ειδική σανίδα και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανασύρθηκε με σχοινιά διάσωσης και φορείο διάσωσης στο ύψος του δρόμου όπου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις  00.12 λήφθηκε κλήση γιαπυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mazda demio μετά από τροχαίο στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού παρά το χωρίο Νήσου πριν την αερογέφυρα για τον αυτοκινητόδρομο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘Λοχία Σπύρου Τταντή’ με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.45. Στο δυστύχημα ενεπλάκη επίσης και όχημα μάρκας Mazda familia . Τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του νοσοκομείου Λευκωσίας πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις  04.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μονοκάμπινο όχημα μάρκας MAZDA το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στο δρόμο από το χωριό Λιοπέτρι προς ποταμό Λιοπετρίου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.11.

Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.