Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – Πυρκαγιές σε Πέρα Χωριό και Αρεδιού

Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – Πυρκαγιές σε Πέρα Χωριό και Αρεδιού

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 31ης Ιουλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 1ης Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια, δεκατέσσερις πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Στις 00.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινο κιόσκι, σε περιφραγμένο χώρο, στην αυλή του Γυμνασίου Πέρα Χωρίου Νήσου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.46. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα κάηκαν ξύλινα παλέτα τα οποία τοποθετήθηκαν εκεί επί σκοπού και έπαθε σοβαρές ζημιές μέρος της κατασκευής του κιοσκιού. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε ένεκα κακόβουλης πράξης. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 00.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πρόχειρο υποστατικό σε περιβόλι παρά το χωριό Αρεδιού.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.28. Το πρόχειρο υποστατικό το οποίο περιείχε εργαλεία και άλλο εξοπλισμό έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Επίσης δεύτερο παράπηγμα το οποίο βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το πρώτο κατασβέστηκε στο αρχικό στάδιο πριν επεκταθεί η πυρκαγιά. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …