Δολοφονία βιολόγου: «Έψαχνα στις παραλίες να βρω γυναίκα – Είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ»

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Ελλάδος ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς: «Είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ. Πήρα το αυτοκίνητο και έψαχνα στις παραλίες να βρω μια γυναίκα. Έφτασα μέχρι το Κολυμπάρι. Πήρα το δρόμο για το Μνημείο, επάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στην επιστροφή είδα τη γυναίκα να τρέχει στον δρόμο. Δεν σταμάτησα. Προχώρησα και λίγο πιο κάτω, έκανα αναστροφή. Είδα ότι δεν υπάρχει κανένας πεζός, κανένα αυτοκίνητο. Την πλησίασα από πίσω και τη χτύπησα με το αυτοκίνητο».

Χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα, ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του από πίσω. Στη συνέχεια, είδε από τον καθρέφτη πως κινούνταν και έκανε όπισθεν, χτυπώντας τη δεύτερη φορά. Μόλις διαπίστωσε πως η 60χρονη ήταν ακίνητη ο 27χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο.

«Έβγαλε από το πορτμπαγκάζ μια ομπρέλα θαλάσσης. Πέταξα τα σίδερα και με το πανί την κάλυψα και την έβαλα στο πορτμπαγκάζ. Έφυγα αμέσως και πήγα στο Ξαμουδοχώρι. Την έβγαλα από το αυτοκίνητο και ενώ ήταν αναίσθητη της έκανα σεξ», ομολόγησε ενώπιον των αστυνομικών.

Αφού ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του, ο 27χρονος πέταξε τη γυναίκα από στο ναζιστικό καταφύγιο από τον αεραγωγό μαζί με το πανί της ομπρέλας θαλάσσης και έκλεισε το στόμιο. Η Σούζαν Ίτον χτυπημένη στα πλευρά υπέκυψε με αιτία θανάτου ασφυξία λόγω θέσης.

«Έφυγα από το καταφύγιο και πήγα στο νεκροταφείο. Βρήκα ένα μπουκάλι χλωρίνη, πήρα το λάστιχο και έπλυνα το αυτοκίνητο. Πήγα στο σπίτι και δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Γενικά σε κανένα δεν έχω πει το παραμικρό. Ούτε στη γυναίκα, ούτε στον πατέρα μου, ανέφερε ο 27χρονος.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 27χρονου δήλωσε σύμφωνα με το STAR: «Δεν πιστεύω τίποτα. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Δεν έκανε τέτοιο πράγμα το παιδί μου».

Η οικογένεια της Σούζαν Ίτον είναι συντετριμμένη. Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της 60χρονης γυναίκας, ο σύζυγος και τα παιδιά της έσπευσαν στην Κρήτη.

Όταν δυστυχώς η βιολόγος εντοπίστηκε νεκρή στην σπηλιά αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Ο επικεφαλής των ερευνών στην Κρήτη ενημέρωνε καθημερινά τους οικείους της για τις εξελίξεις των ερευνών.

Στο τελευταίο τηλεφώνημα στο οποίο τους είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό, ο σύζυγος της δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

Τα τέσσερα λάθη του 27χρονου
Ο 27χρονος πέρασε με το αυτοκίνητό του από μια περιοχή όπου υπήρχαν κάμερες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του. Το δεύτερο ήταν πως στην περιοχή βρέθηκαν ίχνη ελαστικών του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με το Alpha το τρίτο λάθος του ήταν ότι είχε μαζί του το κινητό του το οποίο έδωσε στίγμα από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της Σούζαν Ίτον. Τέταρτο λάθος του 27χρονου ήταν ότι τα ρούχα που φορούσε τη μέρα που σκότωσε την γυναίκα είχαν ίχνη αίματος της Σούζαν Ίτον.

Γιος ιερέα, οικογενειάρχης και δραστήριος στα social media
Ο νεαρός είναι γιος ιερέα, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Φέρεται να είναι γνωστός στους αστυνομικούς της περιοχής ως ηδονοβλεψίας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάλεμε όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Από μικρός ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες. Ο 27χρονος παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια και έκανε δύο παιδιά.

Ο 27χρονος είχε έντονη παρουσία στα social media διατηρώντας προφίλ στο Facebook και κανάλι στο YouTube.

Οι ψηφιακοί του φίλοι στο Facebook προσεγγίζουν τους 4.000 ενώ φαίνεται πως ανάλογες επιδόσεις δημοφιλίας διεκδικούσε και από την πλατφόρμα του YouTube όπου διατηρούσε κανάλι με πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές.

Ο νεαρός διατηρούσε το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, του δραστήριου ανθρώπου που αγαπούσε τη φύση, τους κρυμμένους θησαυρούς της κρητικής υπαίθρου, τον αθλητισμό και τις πολεμικές τέχνες.

Η συνεχής παρουσία του στα social media περιλάμβανε σκηνές της καθημερινότητας με τη νεαρή σύζυγό του και τα δύο μωρά τους, εξορμήσεις στη φύση, διάφορες κατασκευές με tutorials τύπου «πώς να φτιάξεις ένα αλεξίπτωτο» και φυσικά πλήθος στιγμιότυπων από την αθλητική του δραστηριότητα και τις συναντήσεις του με διάσημους, ηθοποιούς, καλλιτέχνες τους οποίους προφανώς προσέγγιζε – όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι νεαροί θαυμαστές – ζητώντας ένα ενσταντανέ που θα εξασφάλιζε likes, και σχόλια ενθουσιασμού από τους φίλους του, ψηφιακούς και μη.

Ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του στα social media, με τρόπο εκκεντρικό: «Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τις ανατολικές πολεμικές τέχνες, Shao Lin Kung Fu! Αγαπώ αυτό που κάνω αλλά συγχρόνως φροντίζω μερικά από τα προστατευόμενα ήδη ζώων. Επίσης, ασχολούμαι με τον μοντελισμό. Όνειρό μου είναι να γίνω ένας μεγάλος μάχιμος μοναχός Σάο Λιν. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που έχω φτάσει σε αυτό το σημείο. Επίσης κάνω και άλλες πολλές δουλειές. Όποιος – όποια ενδιαφέρεται μαθαίνει».