Δοκιμαστική βολή των S-300 (φωτο)

Τη δοκιμαστική βολή  του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, παρακολούθησε σήμερα, ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας βολής, στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, ο κ. Φωτίου ανέφερε πως είναι με αισθήματα περηφάνιας που παρακολούθησε μια “εκπληκτική δοκιμαστική βολή, ενός εκπληκτικού οπλικού συστήματος”.

Πρόκειται, “για ένα πολύ αξιόπιστο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας”, ανέφερε.

Είπε πως το μήνυμα σήμερα είναι σαφές ότι “παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός, με ορθή στρατηγική, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και μέσων, μπορούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.

S300 2
“Μπορούμε να εγγυηθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μπορούμε να εγγυηθούμε τα εθνικά συμφέροντα τα οποία θέλω να τονίσω ότι, δεν πρέπει και δεν θα απεμπολήσουμε ποτέ γιατί άπτονται της αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της ύπαρξής μας”, υπογράμμισε.

S300 4

Υπενθύμισε πως το πυραυλικό σύστημα αγοράστηκε αρχικά από την Κυπριακή Δημοκρατία και ύστερα από συμφωνία με την Ελλάδα, κατέληξε στην Κρήτη, όπου και εγκαταστάθηκε.

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, για την πρόσκλησή του να παρευρεθεί και να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή βολή αυτού του συστήματος, κάτι το οποίο βάζει, όπως είπε, και τέλος σε κάποιες φημολογίες ότι ήταν σε αχρησία και αποτελεί πλέον- και το έχουμε δει σήμερα- ένα ισχυρό χαρτί στην επιτήρηση και προστασία του Εθνικού Εναερίου Χώρο Ελλάδας και Κύπρου.

S300 7

Ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν, για τον Ελληνισμό, εγγύηση για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του, αλλά και εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

S300 9S300