ΔΝΤ: Δεν θα αποχωρήσουμε από το ελληνικό πρόγραμμα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Μπίλ Μάρεϊ, διαψεύδοντας φήμες για αποχώρηση του Ταμείου απο τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση μη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το χρέος.

Την ίδια ώρα ο Μάρεϊ σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τόνισε πως η Κριστιν Λαγκάρντ  επιστρέφει εσπευσμένα απο την Ασία για να συμμετάσχει στο Eurogroup της Τρίτης, γεγονός  που αποτελεί απόδειξη της ομαλής πορείας των διαπραγματεύσεων.

Επίσης επανέλαβε την προ ολίγων ημερών δήλωση της κα. Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ θέλει μια πραγματική και όχι μια γρήγορη λύση  για το ελληνικό χρέος και υπογράμμισε πως αυτό συνίσταται σε χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020. “Το να έχει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον”, τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως το ΔΝΤ έκανε ότι μπορούσε από την πλευρά του όσον αφορά στις επεκτάσεις ωριμάνσεων των ελληνικών δανείων υπογραμμίζοντας  πως δεν μπορούν να χορηγηθούν δάνεια με μηδενικό επιτόκιο προς την Ελλάδα από τον Οργανισμό, καθώς πρόκειται για πλούσια χώρα και όχι μια φτωχή οικονομία.