Διχασμένο το ΑΚΕΛ για Κατσουρίδη

Πάρα πολλές φορές ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,  έχει δηλώσει ότι ο Βενιζέλος Ζανέττος είναι αθώος. Φυσικά δεν έχει βγει δημόσια να αναφερθεί και στον “ένοχο’ της πολύκροτης υπόθεσης με το σκάνδαλο στη Δρομολαξιά.

Το μόνο που έχει επιβεβαιώσει με χθεσινές δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού είναι ότι το ΑΚΕΛ μελετά την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου του για το ζήτημα της Δρομολαξιάς. Η συζήτηση του θέματος δήλωσε ο κ. Κυπριανού δεν έχει ολοκληρωθεί και θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την Παρακευή.

Ανέφερε όμως ότι εάν μέσα από το πόρισμα προκύπτουν ευθύνες μελών το ΑΚΕΛ δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα μέτρα. Δηλαδή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ  υπέδειξε με νόημα ότι ότι η Επιτροπή Ελέγχου λειτουργεί πολιτικά και έτσι ότι το κόμμα δεν μπορεί να παραγνωρίσει την έκθεση.

Επίσης απεκάλυψε ότι το πόρισμα όντως αναφέρεται σε ονόματα και στο ρόλο που μπορεί να διεδραμάτισαν στην υπόθεση αλλά παρόλες τις πιέσεις απέφυγε να δώσει  λεπτομέρειες.  Επιβεβαίωσε όμως για ακόμη μία φορά ότι το πόρισμα της επιτροπής θεωρεί τον Βενιζέλο Ζαννέτο αθώο για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Τώρα όμως το ΑΚΕΛ, βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα γιατί όσο και να μην το θέλει ο Άντρος Κυπριανού κάποια στελέχη επιθυμούν τη παραμονή Κατσουρίδη στο κόμμα με οποιοδήποτε κομματικό κόστος. Η μεγαλύτερη όμως μερίδα επιθυμεί την αποβολή του από το ΑΚΕΛ.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποια τάση θα επικρατήσει στην αυριανή συζήτηση της κεντρικής επιτροπής.