Διπλό φονικό: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης στην 22χρονη Σάρα Σιαμς

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή άμεσης φυλάκισης 4 χρόνων, χωρίς αναστολή στη Σάρα Σιάμς, για τη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε και αφορούσε τη συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, σε σχέση με την υπόθεση που αφορά το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Η 22χρονη Σάρα Σιαμς παραδέχτηκε ενοχή στη κατηγορία για συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου  στο σπίτι τους στον Στρόβολο, τον περασμένο Απρίλιο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή τετραετούς φυλάκισης στην 22χρονη, στη μοναδική κατηγορία που παραδέχτηκε και αφορά στη συνωμοσία για διάπραξης ληστείας.

Σήμερα αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ότι λαμβάνονται υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες για επιβολή ποινής στη Σάρα Σιαμς και ειδικότερα το νεαρό της ηλικίας της καθώς και το λευκό της ποινικό μητρώο.

Παράλληλα το Δικαστήριο ανέφερε ότι δεν παραγνωρίζεται ότι μπορεί η Σάρα Σιαμς να μην ήταν ο ιθύνων νους στη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος ωστόσο είχε ρόλο. Ως εκ τούτου επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη ποινή τετραετούς φυλάκισης, ποινή που θεωρείτο αναμενόμενη στους νομικούς κύκλους.

Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, αναστάλθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Σάρα από κοινού με τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς της και αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κατά τη τελευταία δικάσιμο, ο νέος δικηγόρος της κατηγορούμενης Θανάσης Κορφιώτης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η πελάτιδα του θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση και αγόρευσε για μετριασμό της ποινής της.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεσημ συνεχίζουν να αρνούνται τις εις βάρος τους κατηγορίες στις οποίες είχαν δηλώσει μη παραδοχή.