Διπλό φονικό: Φρικιαστικές αποκαλύψεις της Σάρα Σιαμς

Σε φρικιαστικές αποκαλύψεις προέβη σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση του στυγερού εγκλήματος που διεπράχθη στο Στρόβολο, Σάρα Σιάμς.

Η σημερινή διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα, κάτω από δρακόντεια, μέτρα ασφαλείας.

Η Σάρα Σιαμς δεν είχε οπτική επαφή με τους κατηγορούμενους και απευθυνόταν στο Διακστήριο από το βήμα του μάρτυρα το οποίο έχει τοποθετηθεί διαγωνίως προς το έδρανο των δικαστών.

Έγινε ένσταση εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, αφού λέχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα την έκφραση του προσώπου της. Ωστόσο, το Δικαστήριο συμφώνησε με την Κατηγορούσα Αρχή ότι η μάρτυρας απευθύνεται σε αυτό και αυτό είναι που θα αξιολογήσει την αξιοπιστία της.

Η Σάρα Σιαμς αναφέρθηκε σε φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη σχέση της με το Λοΐζο Τζιωνή και τα όσα διαμείφθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια την νύχτα του διπλού φονικού στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

«Ήρθα εδώ για να πω την αλήθεια», είπε, και για την μνήμη των θυμάτων και του ανήλικου γιού τους. «Θέλω να φύγει όλο το βάρος από πάνω μου», συνέχισε. «Φεύγοντας από εδώ, να ξέρω ότι έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, ότι τα είπα όλα», τόνισε  η Σάρα Σιάμς.

Αφού εξιστόρησε την γνωριμία τους, προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις στιγμές που έζησε στο σπίτι του παππού του, όπου διέμεναν στην Αγλαντζιά. Η Σιάμς εξιστόρησε με πάσα λεπτομέρεια τον σχεδιασμό της ληστείας στο σπίτι της Ζαλόγγου 7 καθώς και την εκτέλεση της στυγερής δολοφονίας που πάγωσε το παγκύπριο.

Μαζί του, φυγαδεύτηκε στον Κόρνο και ακολούθως στον Πρωταρά, με τον Τζιωνή να της λέει σε αυτό το σημείο ότι «είναι με έναν φυγά φονιά» και αν θέλει μπορεί να φύγει. Όπως του είπε και η ίδια, ήταν πλέον αργά και αναγκάστηκε όπως είπε να πάει μαζί του και στην Αγία Νάπα όπου και εν τέλει συνελήφθη ο Τζιωνής. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δυο τους κατέγραφαν τα όσα προβάλλονταν στα Μέσα για το διπλό φονικό.

Η ίδια μετά από υποδείξεις του Τζιωνή κατέγραφε όσα προέβαλαν οι ειδησεογραφικές εκπομπές και οι ειδήσεις ενώ ο ίδιος κρατούσε κρυφά τα δικά του γραφόμενα.

Η Σιάμς μίλησε και για τη σχέση που είχε με την οικογένειά της από την μέρα που γνώρισε τον Τζιωνή. Προφητικά αποδείχτηκαν τα λόγια του πατέρα της ο οποίος της είπε χαρακτηριστικά σε ανύποπτο χρόνο ότι «αυτός ο άνθρωπος θα την βάλει φυλακή». Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός όπως είπε για να γίνει στο πλάι του Τζιωνή χρήστης σκληρών ναρκωτικών καθώς και να εγκαταλείψει δουλειά και κολέγιο για να διαμένει με τον Τζιωνή.

Όπως είπε η Σάρα Σιαμς, ο Τζιωνής της αποκάλυψε ότι σχεδίαζε περίπου έναν μήνα πριν τη ληστεία στο σπίτι του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου. Ο Τζιωνής μιμούμενος ιστορίες που είχε ακούσει για τους νίτζα άφησε έξω από το σπίτι στη Ζαλόγγου το σπαθί τύπου σαμουράι, «δείγμα ότι απ’ εκεί είχε περάσει κάποιος νίντιζα και σκότωσε», όπως είπε.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Τζιωνής προτού πάει στη Ζαλόγγου μαζί με τον Χατζηξενοφώντος, έδωσε στον τελευταίο ένα δικό του σκουλαρίκι να φορέσει ενώ ο ίδιος προσευχήθηκε μπροστά από αιγυπτιακά αγαλματίδια θεών, ημίγυμνος, προκειμένου «να παν όλα καλά στη ληστεία», όπως είπε. Άλλη λεπτομέρεια που αποκάλυψε η Σιάμς ήταν ότι ο Τζιωνής είχε ένα παλιό πόμολο το οποίο όποιος το άγγιζε είχε τον «666» μέσα του.

Για τη στιγμή του διπλού φονικού:

«Είπε μου ότι πήρε το μαξιλάρι και πήγε να την πνίξει και είπε μου ότι επειδή φώναζε πήρε το μαχαίρι και ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει την κυρία Ντίνα. Είπε μου σε κάποια φάση δεν έφκαλε φάουσα και της έμπηξε το μαχαίρι στο λαιμό. Το αίμα έβγαινε όπως το τσουνάμι είπε μου. Μετά είπε μου ότι δεν έβγαινε η ψυχή της. Κρύφτηκε πίσω από την πόρτα και άκουσε βήματα.

Κάποιος έσπρωξε την πόρτα και είπε τι γίνεται δαμέ; Ξεκίνησε και μαχαίρωνε και το κύριο Γιώργο.Είπε μου ότι ήταν αντροπή μου να μην παλέψω άντρας προς άντρα.

Είπε μου ότι πάλευαν με τον κ. Γιώργο γονάτισαν χαμέ και ο κ. Γιώργος είπε μου ότι το χτάρμα ήταν από το νύχι του κ. Γιώργου. Σε κάποια φάση είπε μου ότι είπε του ο κ. Γιώργος σταμάτα».