Διπλό φονικό: Συνέχεια της δίκης, μετά την ανατροπή στη κατάθεση Τζιωνή

Συνεχίζεται σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας  η δίκη για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στο Στρόβολο στις 19 Απριλίου με θύματα το ζεύγος Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, ένα έγκλημα το οποίο   συγκλόνισε το παγκύπριο.

Στη σημερινή διαδικασία η δίκη θα συνεχιστεί  με κατάθεση παραδεκτών γεγονότων.

Ανατροπή έφερε στην υπόθεση η αλλαγή στάσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, Λοΐζου Τζιωνή,  ο οποίος άλλαξε την ομολογία του και είπε «όχι» σε όλες τις κατηγορίες, που του απαγγέλθηκαν.

Αρχικά είχε δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ δεν παραδέχθηκε την κατηγορία της διάρρηξης αφού όπως ισχυρίστηκε δεν υπήρξε διάρρηξη γιατί ήταν ανοικτά.

Το Δικαστήριο αποδέκτηκε το αίτημα του για αλλαγή της ομολογίας του ενώ στη συνέχεια η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απήγγειλε εκ νέου τις εναπομείνουσες κατηγορίες και ο ίδιος απάντησε σε όλες μη παραδοχή.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Λοϊζος Τζιωνή, Σάρα Σιάνς, Μάριος Χατζηξενοφώντος και Λευτέρης Σολωμού βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες, φόνου εκ προμελέτης, ληστείας, νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, εισόδου σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και την κατοχή επιθετικών οργάνων.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον και για τη δημοσιογραφική κάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης.