Διπλό φονικό Στροβόλου: 15 χρόνια ποινή φυλάκισης στον Χατζηξενοφώντος

Διπλό φονικό Στροβόλου: 15 χρόνια ποινή φυλάκισης στον Χατζηξενοφώντος

ΤΠοινή φυλάκισης 15 χρόνια επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας  στον Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε στις 29/01/2020 ένοχο τον κατηγορούμενο στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων, απαλλάσσοντάς τον από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος 4 (Μάριος Χατζηξενοφώντος) παρέμεινε αρωγός του κατηγορούμενου 1 (του Λοίζου Τζιωνή) σε όλα τα στάδια της υπόθεσης. «Συνόδευσε τον κατηγορούμενο 1 στην οικία και εισήλθε εντός αυτής», επισημάνθηκε. «Δεν προβληματίστηκε ούτε για το αίμα ούτε για τον 15χρονο», αναφέρει ο δικαστής.

Οι ποινές:
Ανθρωποκτονία Γιώργου Χατζηγεωργίου: 15 χρόνια φυλάκιση
Ανθρωποκτονία Ντίνας Σεργίου: 15 χρόνια φυλάκιση
Ληστεία: 9 χρόνια φυλάκιση
Απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό: 5 χρόνια φυλάκιση

Δεν επιβάλλονται διαδοχικές ποινές και θα ληφθεί υπόψιν και η μέχρι τώρα κράτησή του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είχε επιβάλει ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.