Διπλό φονικό: Πεπεισμένος ο Ματσάκης για εξιχνίαση – Ποια τα ερωτηματικά;

Το στυγερό διπλό έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Στρόβολο, έχει συνταράξει ολόκληρη τη κοινωνία.

Θύματα ο 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής σχολής, Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγος του Ντίνα Σεργίου – Χατζηγεωργίου, υπάλληλος στη Κνετρική τράπεζα.

Τα σενάρια και τα σχόλια πολλά, όπως πολλά όμως παραμένουν και τα ερωτηματικά στην όλη τραγική ιστορία.

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός 33χρονου, ο οποίος είπε θα μιλήσει αλλά εδω και σχεδόν δύο 24ωρα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τον συνεργό του, εάν είχε και το κίνητρο. Η Αστυνομία αμέσως μετά τη σύλληψη του ανέφερε ότι ο συλληφθείς δεν έχει άμεση εμπλοκή με το φόνο αλλά συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ο οποίος αντιπροσωπεύει την οικογένεια των θυμάτων, σε παρέμβασή του στο ΣΙΓΜΑ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι εξιχνιάστηκε το διπλό φονικό και ότι ο 15χρονος γιος δεν έχει καμία απολύτωνς εμπλοκή.

Αναφορικά με τις δηλώσεις εγκληματολόγων και αστυνομικών ρεπόρτερ οι οποίοι έκαναν  λόγο για έγκλημα πάθους και μίσους, ο κ.Ματσάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, «Μιλούν κάποιοι εγκληματολόγοι για έγκλημα πάθους, μίσους. Αυτά τα λένε εγκληματολόγοι που κάθονται σε γραφεία και δεν η εμπειρία τους είναι αυτή των βιβλιοθηκών και των γραφείων. Δεν είναι εγκληματολόγοι που έχουν πείρα με το έγκλημα. Εγώ σαν ιατροδικαστής δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το έγκλημα».

«Ίσως να υπήρχαν κι άλλοι εκτός οικίας, πέραν των δυο που αναφέρθηκαν. Δεν είδα την κατάθεση, αλλά δεν έχω πρόβλημα με όλα όσα άκουσα» επεσήμανε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν σήμερα εντός Δικαστηρίου και τα «κενά» που εντοπίζονται στο παζλ, ανέφερε, «Τι περιμένατε ότι η ληστεία οργανώθηκε από τη ΝΑΣΑ; Οργανώθηκε από εγκληματίες, θα συζητήσουμε για το IQ τους; Δεν ήταν τέλεια σχεδιασμένο, δεν θα σκότωναν δυο ανθρώπους αν ήταν τέλεια σχεδιασμένο».

Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι “το παιδάκι δεν έχει απολύτως καμιά εμπλοκή με το φονικό. Ας ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον τώρα. Η Αστυνομία βρίσκεται σε πολύ πολύ σωστό δρόμο και βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση. Οδηγούμαστε στην πλήρη εξιχνίαση”

Τα αναπάντητα ερωτηματικά όμως όπως έχουμε αναφέρει παραμένουν και μερικά από αυτά είναι:

1.Πού βρίσκεται το φονικό μαχαίρι;

2. Ποιο ήταν το πρόσωπο (ίσως και γυναίκα) που κρυβόταν κάτω από την κουκούλα του δεύτερου προσώπου που, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ήδη από την πρώτη ημέρα ο 15χρονος γιος του ζεύγους, μπήκε στο σπίτι;

3. Είχε και ποιά σχέση ο συλληφθείς με τα θύματα, πέραν της επαγγελματικής στην οποία αναφέρθηκε ο ίδιος, λέγοντας πως έβαλε παράθυρα στο σπίτι τους το 2012, γι αυτό και γνώριζε την κατοικία.

4. Ποιός ήταν, τελικά, ο δράστης ή οι δράστες και υπήρχε ηθικός αυτουργός ή καθοδηγητής;

5. Ποιό ήταν το κίνητρο του φρικιαστικού εγκλήματος;