Διπλό φονικό: Με τη κατάθεση φωτογραφιών και ενστάσεις, συνεχίστηκε η δίκη

Με τη κατάθεση χιλιάδων φωτογραφιών, από τη σκηνή του στυγερού διπλού φονικού το οποίο διαπραχθηκε στις 19 Απριλίου στο Στρόβολο, με θύματα το ζεύγος Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, ένα έγκλημα το οποίο συγκλόνισε το παγκύπριο.

Στη πολύωρη σημερινή δικάσιμο, κατατέθηκαν φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος, όσο και από άλλες σκηνές που υποδείχθηκαν από τους κατηγορούμενους. Παρουσιάστηκαν επίσης και φωτογραφίες από τη νεκροτομή της Ντίνας Σεργίου.

Οι φωτογράφοι της Αστυνομίας παρουσιάσαν φωτογραφίες από την ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο γιο του νεκρού ζεύγους. Η ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο διενεργήθηκε στις 22 Απριλίου από την Ελλαδίτισσα ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιοπούλου. Παρόντες στη διαδικασία ήταν οι ιατροδικαστές, Μάριος Ματσάκης και Ελένη Αντωνίου, Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας αλλά και η θεία του ανήλικου.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ήγειρε ενστάσεις σε σχέση με το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης.

Ένσταση ήγειρε ο δικηγόρος της Σάρα Σιαμς, Σωτήρης Αργυρού ο οποίος τόνισε ότι η Κατηγορούσα αρχή αποκρύπτει από τους συνήγορους μαρτυρικό υλικό και καταθέσεις. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, και η Κατηγορούσα Αρχή έδωσε μια «κάσια» φωτογραφίες.

«Συνεχίζει η διαδικασία να φέρνουν μαρτυρίες που δεν μας δόθηκαν», σημείωσε. Ο Σωτήρης Αργυρού έθεσε θέμα δίκαιης δίκης και παράλληλα συμπλήρωσε «ότι κατατίθεται και αφορά την κατηγορούμενη 2 είναι υπό επιφύλαξη ότι οι καταθέσεις στις οποίες έχει προβεί είναι αποτέλεσμα υποδείξεων – προϊόν υποσχέσεων προς την κατηγορούμενη».

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, απέσυρε τις ενστάσεις που ήγειρε γεγονός που οδήγησε στον τερματισμό της δίκης εντός δίκης που είχε διατάξει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για εξέταση των επίδικων ζητημάτων και στην επανέναρξη της κυρίως δίκης.

Εκτός από τον Λοίζο Τζιωνή, Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 4 και 7 Ιανουαρίου του 2019, στις 9 το πρωί, με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας από την πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής.