Διπλό φονικό: Καταθέτει σήμερα η Σάρα Σιαμς, ως μάρτυρας κατηγορίας

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η εκδίκαση της στυγερής  υπόθεσης του διπλού φονικού που σημειώθηκε στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Η εβδομάδα αυτή, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική,  αφού ενώπιον του ΔΙκαστηρίου θα καταθέσει  η πρώην συμβία του Λοίζου Τζιωνή και βασικού κατηγορούμενου για το στυγερό έγκλημα, Σάρα Σιαμς.

Η Σάρα Σιαμς, καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας κατηγορίας  και θα δώσει την δική της εκδοχή για το διπλό φονικό του Στροβόλου. Η Σιαμς θα καταθέσει σήμερα, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η Σιάμς κρίθηκε ενοχή από το δικαστήριο, έπειτα απο δική της παραδοχής, στην μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνομοσια προς διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε πρόσφατα, για δεύτερη φορά, την απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος τη διάπραξή τους.

Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά τη μεταφορά επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στην συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μην παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.