Διπλό φονικό: Δεν παραδέχεται τη διάπραξη φόνων, ο Τζιωνής

Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με το διπλό φονικό του ζεύγους Χατζηγεωργίου που διεπ΄ραχθη στο Στρόβολο τον περασμένο Απρίλιο.

Κατά την τελευταία δικάσιμο,  ο βασικός κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση, Λοϊζος Τζιωνής, δεν άλλαξε, όπως αναμενόταν, την απάντηση του στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή, κατά την έναρξη της προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε χρόνο προκειμένου να συζητήσει με τον πελάτη του στα όσα διαμείφθηκαν με την Κατηγορούσα Αρχή, σχετικά με το αίτημα αλλαγής απάντησης από τον βασικό κατηγορούμενο.

Σήμερα, ο Λοίζος Τζιωνής, παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της ληστείας, της νυχτερινής ληστείας, της απαγωγής και της κατοχής επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής, δεν παραδέχεται τη διάπραξη δολοφονίας.

Μετά την αλλαγή στις απαντήσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες από τον Λοίζο Τζιωνή, αναγνώστηκε στο δικαστήριο η κατάθεση του 15χρονου γιου του ζεύγους Χατζηγεωργίου.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ανέφερε:

«Σήμερα 18.4 στις 22.30 ήμασταν σπίτι εγώ με τους γονείς μου. Εγώ πήγα να ξαπλώσω συνήθως η μητέρα μου πάει πρώτη για ύπνο. Άκουγα φωνές της μητέρας μου το κλάμα της ήταν πολύ δυνατό. Δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό ή αν έβλεπα εφιάλτη. Ήρθε κάποιος άντρας στο δωμάτιο μου. Τον είδα να έρχεται ενώ ήμουν ανάσκελα. Στο λαιμό του ήταν δεμένη κουκούλα σάλι. Αυτός με έπιασε από το στόμα με το ένα χέρι ενώ στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Μου είπε σκότωσα τους γονείς σου. Με ρώτησε που είναι τα λεφτά. Με τράβηξε από το κρεβάτι με την απειλή μαχαιριού.

Με κρατούσε από το στόμα με οδήγησε κάτω στην κουζίνα. Μου έλεγε μεν φοβάσαι εν θα σε πειράξω έχω και γω γιο. Πρόσεξα ότι το μαχαίρι ήταν αγιωμενο.

Έπιασα κλειδιά από τραπέζι και άνοιξα την πόρτα. Άλλος άνδρας αμέσως μπήκε στην κουζίνα. Φορούσε κουκούλα.

Με κλείδωσε στο υπόγειο με κλειδί. Ήμουν σοκαρισμένος έμεινα εκεί χωρίς να κάνω κάτι. Άκουγα σε κάποια φάση τον συναγερμό μας. Μετά κτύπησα να μου ανοίξουν αλλά δεν με άκουγε κανείς.

Μετά από λίγο προσπάθησα να σπάσω τα φυλλαράκια της πόρτας. Πήγα στο υπνοδωμάτιο των γονιών μου είδα πατέρα μου μπρούμυτα στο πάτωμα και τη μητέρα μπρούμυτα στο κρεβάτι. Η πόρτα του δωμάτιου τους ήταν κλειστή. Κατέβηκα βγήκα έξω πήγα στην γειτόνισσά».

Στη συνέχεια αναγνώστηκε στο δικαστήριο η κατάθεση που έδωσε ο 15χρονος στο ΤΑΕ όταν πήγε για αναγνώριση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αναγνώρισα το πρόσωπο ως αυτό που μπήκε στο δωμάτιο και μου είπε σκότωσα τους γονείς σου.

Μπήκε αθόρυβα στο δωμάτιο δεν άκουσα βήματα».