Διπλό φονικό: Αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος

Αυτοψία στη σκηνή του διπλού φονικού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο σπίτι των θυμάτων στην οδό Ζαλόγγου.

To Mόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας μετέβη σήμερα στην οικία των θυμάτων, Γιώργου Χατζηγεωργίου  και Ντίνας Σεργίου, για αυτοψία.

Η αυτοψία της σκηνής του εγκλήματος πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Λοίζου Τζιωνή και του Μάριου Χατζηξενοφώντος, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στο χώρο μεταφέρθηκαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιαμς, οι οποίοι επικαλούμενοι λόγους έντονης συναισθηματικής φόρτισης, δεν παρέστησαν στη διαδικασία και παρέμειναν εντός του αστυνομικού οχήματος.

Της διαδικασίας, την οποία παρακολούθησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τεσσάρων κατηγορουμένων, ηγείτο ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Λοχίας Σάββας Σιαμμούτης , ο οποίος προέβη σε υποδείξεις σκηνών τόσο στην οικία του φονευθέντος ζεύγους όσο και σε δύο παρακείμενες πολυκατοικίες.

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, έγιναν παραδεκτά κάποια επιπλέον γεγονότα και ακολούθως η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε αίτημα για αυτοψία της σκηνής του εγκλήματος από το δικαστήριο. Το ίδιο αίτημα είχε υποβάλει και η υπεράσπιση του Λοίζου Τζιωνή, ενώ οι υπόλοιπο δικηγόροι δεν έφεραν οποιαδήποτε ένσταση.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι θα είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης η επιθεώρηση των εν λόγω χώρων ώστε το δικαστήριο να αποκτήσει καλύτερη αντίληψη των γεγονότων της υπόθεσης. Η κατηγορούσα αρχή έκρινε ως αναγκαία την παρουσία στη διαδικασία του Λοίζου Τζιωνή και του Μάριου Ξενοφώντος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Σάρας Σιάμς και του Λευτέρη Σολωμού υπέβαλαν αίτημα όπως οι πελάτες τους μην παραστούν στην αυτοψία λόγω συναισθηματικής φόρτισης τους, καλώντας το δικαστήριο να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια ούτως ώστε οι δυο κατηγορούμενοι να μην υποβληθούν σε αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία.

Ο δικηγόρος του Μάριου Ξενοφώντος υποστήριξε ότι ο πελάτης του βρέθηκε στον εν λόγω χώρο υπό απειλή και μετά από χρήση βίας από τον Λοίζο Τζιωνή και έζησε τραυματικές εμπειρίες, καλώντας το δικαστήριο, αν κριθεί αναγκαίο, λόγω ψυχολογικής φόρτισης του πελάτη του, αυτός να απομακρυνθεί από το χώρο. Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε οποιαδήποτε ένστασης ως προς το αίτημα των δύο κατηγορουμένων να μην παραστούν στη διαδικασία.

Αφού άκουσε όλες τις πλευρές, το δικαστήριο είπε ότι οι ιδιαίτερες περιστάσεις της παρούσας υπόθεσης δικαιολογούν πλήρως τη διεξαγωγή της αυτοψίας, εκφράζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα όπως παραστούν στη διαδικασία και οι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Λευτέρη Σολωμού και της Σάρα Σιάμας να μην παραστούν στη διαδικασία της αυτοψίας, λέγοντας ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να είναι παρόντες στη διαδικασία εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι η συναισθηματική φόρτιση των κατηγορουμένων δεν αποτελεί επαρκή λόγο για απαλλαγή τους από τη διαδικασία, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αξιολογηθεί κατά την επιτόπια επιθεώρηση στης σκηνής του εγκλήματος. Οι Σάρα Σιάμας και ο Λευτέρης Σολωμού δεν παρέστησαν τελικά στη διαδικασία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 30 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί.