Διορισμοί «ημετέρων», στο παρά …5΄ των εκλογών

Έχει απομείνει λιγότερο από ένας μήνας για τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου και οι διορισμοί «ημετέρων» σε δημόσιες υπηρεσίες και ημικρατικούς οργανισμούς οργιάζουν. Άνθρωποι του ΑΚΕΛ αλώνουν, κυριολεκτικά, το δημόσιο τομέα καταλαμβάνοντας θέσεις – κλειδιά, αρκεί όπως μαθαίνουμε να φέρουν (η να διαβεβαιώνουν ότι θα φέρουν) την κομματική ταυτότητα.

Σε καθημερινή βάση ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μοιράζει απλόχερα θέσεις και πόστα, προς άγραν ψήφων. Ακάθεκτος συνεχίζει το «έργο» που άρχισε να παίζεται πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος βολεύοντας και εκείνος πολλούς από τους ψηφοφόρους του και όχι μόνο, προσπαθούσε να πετύχει την επανεκλογή του.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας φυσικά και έχει το «συνταγματικό δικαίωμα» λήψης τέτοιων αποφάσεων. Η δική μας ένσταση, όμως, αφορά το ένα και μοναδικό κριτήριο, που όπως φαίνεται λαμβάνεται υπόψη για τους διορισμούς. Ακόμη, και αν ψάξουμε σε όλο το δημόσιο τομέα, δύσκολα θα βρούμε κάποιον που προέρχεται από άλλο κόμμα. Ο λαός ναι μεν τους έδωσε με την ψήφο του το δικαίωμα να κυβερνήσουν, όχι όμως με τέτοια κριτήρια. Ήλπιζε σε δημοκρατικότητα και ανθρωπιά, θεωρώντας αδύνατο να κυβερνηθεί η χώρα με διαφορετικό τρόπο.

Μάλλον, οι σημερινοί κρατούντες έχουν χάσει κάθε μέτρο…