Νοσοκομείο “κολαστήριο” – Διοίκηση για κλάματα ….

Το Πατριωτικό Μέτωπο ΠΑ.ΜΕ “Λακεδαιμόνιοι” προέβη προηγουμένως σε ανακοινώσεις στήριξης που αφορούν το νοσηλευτικό επάγγελμα και σε επιστολή που στάλθηκε προς τον Υπουργό Υγείας, Γενικό Εισαγγελέα, Πρόεδρο Επιτροπής Υγείας της βουλής και στην Επίτροπο διοικήσεως, στη βάση καταγγελιών από μέλη μας για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και γενικά στο τομέα της ψυχικής υγείας.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:

1) Πιθανή κλοπή μεγάλης αξίας και ποσότητας ειδών ένδυσης που προμήθευσε τους ασθενείς συγκεκριμένη εθελόντρια αφού τα περισσότερα εξαφανίστηκαν, Καταγγέλλοντας γραπτώς το περιστατικό στην νοσηλευτική διοίκηση αλλά μέχρι σήμερα η καταγγέλλουσα δεν πηρέ καμία απάντηση. Επίσης συγγενείς ασθενών στο νοσοκομείο Αθαλάσσας παραπονέθηκαν για παρόμοια περιστατικά

2) Κλοπή προμηθειών από τον θάλαμο 34 από “γνωστούς” αγνώστους και πάλι,

3) Συγκάλυψη σοβαρού περιστατικού σε συγκεκριμένη στέγη από την νοσηλευτική διοίκηση με εμπλοκή διοικητικών στελεχών του υπουργείου υγείας.

4) Τρομερή υποστελέχωση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Νοσηλευτές τρέχουν από θάλαμο σε θάλαμο για βοήθεια πολλές φορές και εκτός νοσοκομείου Αθαλάσσας με τα δικά τους οχήματα χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη.

5) Αν και η πτέρυγα 10 των κεντρικών φυλάκων άρχισε την λειτουργιά της εδώ και μήνες φυλακισμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στους θαλάμους 23 και 24 του νοσοκομείου Αθαλάσσας, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους νοσηλευτές αλλά και τους ίδιους τους τροφίμους.

6) Γενικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε τραγικές συνθήκες. Τα μπάνια, τουαλέτες και γενικά οι συνθήκες διαβιώσεις είναι ανθυγιεινές και τριτοκοσμικές .Yπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα καπνού λόγω των τσιγάρων αφού οι πλείστοι εξαερισμοί είναι χαλασμένοι και λόγω κτιριακής διαμόρφωσης των θαλάμων. Έγινε γραπτή καταγγελία από ανώτερο νοσηλευτικό λειτουργό εδώ και χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Η κατάσταση στο θέμα του καπνού στους κλειστούς θαλάμους του εν λόγω νοσοκομείου είναι τραγικότατη με ότι αυτό συνεπάγεται στην υγεία των Νοσηλευτών και ασθενών.

7) Ευνοϊκή μεταχείριση συγγενών της νοσηλευτικής διοίκησης εις βάρος άλλων νοσηλευτών στο εν λόγω νοσοκομείου.

8) Φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας από την Νοσηλευτική διοίκηση του υπουργείου υγείας

9) Τρομερή υποστελέχωση στην στέγη Άγιου Χριστόφορου. Εργάζεται σχεδόν πάντα ένας νοσηλευτής σε κάθε βάρδια για 2 σπίτια και σύνολο 13 ενοίκων εκ των οποίων περιστατικά με επιληπτικές κρίσεις και κρίσεις επιθετικότητας. Συνέπεια της υποστελέχωσης αυτής υπήρξε ο σοβαρότατος τραυματισμός νοσηλεύτριας.

10) Πολλές επιστολές με καταγγελίες από γονείς ασθενών, και από νοσηλευτές προς την νοσηλευτική διοίκηση του υπουργείου υγείας μένουν αναπάντητες

Και αρκετά αλλά τα οποία αναφέρονται  στην επιστολή η οποία έχει ήδη σταλεί.

Το Πατριωτικό Μέτωπο “ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ”,  απαιτεί την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών. Νοσηλευτές και Ασθενείς εργάζονται και ζουν όχι σε Νοσοκομείο αλλά σε φυλακές τριτοκοσμικών χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις του Πατριωτικού Μετώπου η νοσηλευτική διοίκηση του Νοσοκομείου Αθαλάσσας και του υπουργείου υγείας γνωρίζει για της συνθήκες που εργάζονται οι νοσηλευτές μας αλλά εθελοτυφλεί στέλλοντας λάθος μηνύματα.

Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι να δείξουν το κατάλληλο ενδιαφέρον και ευαισθησία. Διαφορετικά θα θρηνήσουμε θύματα με μαθηματική ακρίβεια.

Πατριωτικό Μέτωπο ΠΑ.ΜΕ  “ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ”

(Υπό Σύσταση)