Διμερείς Συμφωνίες υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησης τους σήμερα, στο Κρεμλίνο, υπέγραψαν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης , ενώ διμερείς συμφωνίες, μνημόνιο συνεργασίας, και Κοινή Διακήρυξη ανάμεσα στις δύο χώρες, υπέγραψαν Υπουργοί των Κυβερνήσεων Ρωσίας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν από τους αρμόδιους Υπουργούς των δυο χωρών συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία, τις Διεθνείς Οδικές Μεταφορές, τις Θαλάσσιες Μεταφορές, τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας. Επίσης υπεγράφη Κοινή Διακήρυξη μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για συνεργασία στον τομέα του Εκσυγχρονισμού των Οικονομιών. Το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης 2018-2020 υπέγραψαν οι δύο Πρόεδροι.

Στο περιθώριο της συνάντησης τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Πρόεδρο Πούτιν το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄.