Kλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από Έλληνες εκδότες

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο χώρο του Τύπου φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη από την ελληνική Δικαιοσύνη. Μετά τον εκδότη των εφημερίδων «6 ημέρες» και «Το Ποντίκι» Αντώνη Δελλατόλα ο οποίος καλείται να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές για το έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ που έλαβε από τον «φυγά» Πέτρο Κυριακίδη από την Κύπρο, ήρθε και η σειρά μελών της οικογένειας Κουρή.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις (και) σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκδότη Γιώργου Κουρή, του γιού του Ανδρέα Κουρή αλλά και κατά του ήδη προφυλακισμένου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Alter Κώστα Γιαννίκου.

Οι διώξεις που στρέφονται και κατά όλων των βασικών μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού Alter αλλά και τριών συνδεδεμένων με αυτόν εταιριών, αφορούν στην υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων του τηλεοπτικού σταθμού, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ!

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή από τις ελληνικές δικαστικές αρχές,  που ήδη έχουν στείλει στον Κορυδαλλό τον Κ. Γιαννίκο.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης όμως γύρω από τα τεκταινόμενα στο χώρο του Τύπου, στην Ελλάδα, δεν σταματούν εδώ. Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα και για τις καταγγελίες περί υπερτιμολογημένων εκπομπών στην ΕΡΤ και αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο κύκλος της εξέτασης των πρώτων μαρτύρων.

Παράλληλα,σε εκκρεμότητα βρίσκονται ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης είτε αστικής είτε ποινικής, και άλλες δικογραφίες που αφορούν σε ΜΜΕ που έχουν βάλει «λουκέτο» αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Ανάμεσά τους οι εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελευθεροτυπία».  Στις δυο αυτές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αξιώνουν τα δεδουλευμένα μηνών…

Βάσω Κυριακάκη