Διερεύνηση του μέτρου για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ζητούν οι κάτοχοι αξιογράφων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με την οποία συγχαίρει την Kυβέρνηση για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους φοιτητές.

Με την ίδια επιστολή, αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει στον Πρόεδρο «το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου όπως το μέτρο αυτό επεκταθεί για να καλύπτει όλα τα μέλη του, “νοουμένου ότι η κάλυψη θα περιλαμβάνει και δωρεάν ψυχολογική/ψυχιατρική περίθαλψη για τα μέλη που πάσχουν ψυχικά λόγω των αποφάσεων του Προέδρου τον Μάρτιο 2013”.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας» , αναφέρεται στην επιστολή του Συνδέσμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να διευκρινίσουμε ότι η πλειοψηφία των μελών του είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι φύλαγαν της οικονομίες της ζωής τους για να ζήσουν «τα τέλη της ζωής τους ανώδυνα και ειρηνικά». Πώς να ζήσουν όμως όταν οι τράπεζες – με την ανοχή των κρατικών θεσμών – υφάρπασαν τις καταθέσεις τους;», διερωτάται ο Σύνδεσμος.