Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Διερευνητική η πρώτη συνάντηση Σταθάκη – θεσμών για τα ενεργειακά

Διερευνητική η πρώτη συνάντηση Σταθάκη – θεσμών για τα ενεργειακά

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιό του στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ο κ. Σταθάκης εξερχόμενος δεν προέβη σε δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή συνάντηση καθορίστηκε η ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα των επαφών που θα υπάρξουν μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων, με στόχο να συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς σε νέα συνάντηση με τον υπουργό την Παρασκευή. Τα βασικά θέματα της επίσημης ατζέντας παραμένουν οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, με στόχο το άνοιγμα της λιανικής αγοράς, αλλά και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκαν παράμετροι όπως ο καθορισμός των εναλλακτικών δομικών μέτρων σε περίπτωση που αποτύχει η διαδικασία των διαγωνισμών ή η εκκρεμότητα σε σχέση με το 17% της ΔΕΗ, που παραμένει προς αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ και το το οποίο πάντως εμπίπτει στο κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων. Σημειώνεται ότι μετά την αναχώρηση του κ. Σταθάκη, συνεργάτες του παρέμειναν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου γίνονται οι συναντήσεις, για να καθορίσουν περαιτέρω λεπτομέρειες της ατζέντας και των επαφών.