Διεξάγεται ποινική έρευνα για την απάτη εργοδότησης Κυπρίων στη Γαλλία

Το ΤΑΕ Λάρνακας βρίσκεται σε εγρήγορση σχετικά με την αποκαλυφθείσα απάτη γραφείου εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα σε βάρος Κυπρίων ανέργων η οποία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού ο ύποπτος για απάτη φαίνεται να έχει ξεγελάσει και πολλά άλλα άτομα.

Ήδη αστυνομικοί ανακριτές έχουν συμπληρώσει τις έρευνές τους για τον Ελλαδίτη ιδιοκτήτη του γραφείου Γεώργιο Κρασόπουλο ο οποίος φέρεται να στρατολόγησε 75 Κύπριους άνεργους εισπράττοντας από τον κάθε ένα το ποσό των 650 ευρώ προκειμένου να εργαστούν στην Γαλλία.

Σύμφωνα με δηλώσεις  του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπου Ζαχαρίου από αύριο Δευτέρα θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες με την ειδική ομάδα των ανακριτών που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Λάρνακας να στρέφεται πλέον στον τομέα της ποινικής ευθύνης της συγκεκριμένης εταιρείας.

«Η Αστυνομία» είπε «βρίσκεται σε στενή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μεριμνά για την επάνοδο από την Γαλλία των 75 Κυπρίων ανέργων. Με την επιστροφή τους οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν με μοναδικό στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Όπως είναι γνωστό ο Κρασόπουλος ανοίγοντας στη Λάρνακα γραφείο εξευρέσεως εργασίας υποσχόταν σε Κύπριους άνεργους εργασία, έναντι αμοιβής 1250 ευρώ. Εισπράττοντας από τον κάθε ένα, ως προκαταβολή, το ποσό των 650 ευρώ έστειλε στην Γαλλία 75 Κύπριους άνεργους οι οποίοι φτάνοντας στην πόλη Λιλ διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν υπήρχε ούτε εργασία ούτε και οποιαδήποτε εταιρεία ή εργοτάξιο.

Τώρα αναζητούν τρόπους επιστροφής στην Κύπρο αφού έχουν ξεμείνει από χρήματα.

Από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε πως ο Κρασόπουλος εκτός από τους 75, έχει εισπράξει την προκαταβολή των 650 ευρώ και από άλλα 140 πρόσωπα τα οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εργασία στο εξωτερικό.