Διεθνούς εμβέλειας σύνοδος «Cyprus Investors Summit 2015»

Σαράντα επενδυτικά ταμεία, επενδυτές, ηγετικά στελέχη ξένων  επιχειρήσεων και οργανισμών στο Cyprus Investors Summit 2015

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεθνούς εμβέλειας σύνοδος «Cyprus Investors Summit 2015», που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου. Η σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Στο «Cyprus Investors Summit 2015» θα παρουσιαστούν σε ηγετικά στελέχη 40 περίπου επενδυτικών ταμείων, επιχειρήσεων, τραπεζών και άλλων διεθνών οργανισμών 18 μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα, όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, μεικτές αναπτύξεις και άλλα. Οι Κύπριοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στους ξένους επενδυτές, να πραγματοποιήσουν απευθείας επαφές μαζί τους και να διευθετήσουν ακόμη και επισκέψεις στους χώρους όπου βρίσκονται οι συγκεκριμένες αναπτύξεις.

Ο πρόεδρος του CIPA, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση της συνόδου στην Κύπρο, τονίζοντας τον αριθμό των επενδυτικών ταμείων και τις χώρες προέλευσης των επενδυτών, τη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται, αλλά κυρίως το επίπεδο των θεσμικών επενδυτών που ο Οργανισμός κατάφερε να προσελκύσει στην Κύπρο. «Υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Η σύνοδος είναι υψηλού επιπέδου και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προώθηση των έργων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές», είπε ο κ. Αγκαστινιώτης. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η σύνοδος αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία ανάδειξης και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διατηρεί η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

«Η υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην κοινή προσπάθεια για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη, όπως νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη οικονομία της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος του CIPA.

Κύριος χορηγός της συνόδου είναι η Τράπεζα Κύπρου και χρυσός χορηγός το δικηγορικό γραφείο L Papaphilippou & Co LLC.