Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Στις 17 Μαΐου 1990, η γενική συνέλευσή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποφάσισε, με ψήφισμά της ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο, διαταραχή, ή ανωμαλία, καθιερώνοντας έτσι την ημέρα ως «Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας».

Στις 19 Ιανουαρίου 2006, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε το συμβολισμό της ημέρας αυτής και με ψήφισμά του κάλεσε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΚ θεωρεί ότι η προαναφερθείσα προσπάθεια πρέπει να αποσκοπεί και να φέρει τέτοια θεσμικά και κοινωνικά αποτελέσματα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχει καθιερωμένη ημέρα κατά της ομοφοβίας, αφού θα έχουν εξαλειφθεί όλες οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις εις βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων.
Οφείλουμε, ως πολιτεία και κοινωνία, να φροντίσουμε οι επόμενες γενιές να διακατέχονται από ανοχή απέναντι στον ομοφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τέλος, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΚ θεωρεί ως θετική και επιβεβλημένη την εξέλιξη του Σύμφωνου Συμβίωσης Ανεξαρτήτως Φύλου, αφού ο σεβασμός σε όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να εκτελείται έμπρακτα.