Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών και πάλι στην Κύπρο

Από 3/3-13/3 διοργανώνεται στην Κύπρο για 7η συνεχή χρονιά, το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου Cyprus Women’s Cup, το οποίο είναι εγκεκριμένο από την ΚΟΠ και τη FIFA και στηρίζεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, στα πλαίσια των προσπαθειών για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος 12 γυναικείες εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, η πλειοψηφία των οποίων θα προπονούνται στη Λάρνακα και οι υπόλοιπες στην Αγία Νάπα. Στις ομάδες αυτές περιλαμβάνονται οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, Σκωτίας και Ολλανδίας, οι οποίες είναι και οι επίσημοι διοργανωτές του τουρνουά σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Erinor tours στην Κύπρο. Άλλες ομάδες είναι οι εθνικές ομάδες Ιταλίας , Γαλλίας, Φινλανδίας , Ελβετίας, Β. Ιρλανδίας και εκτός Ευρώπης η Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κορέα και ο Καναδάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής του Κ.ΟΤ. Μάριος Χαννίδης, η αθλητική αυτή διοργάνωση εμπεδώνει τη σημασία που έχει η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προκειμένου να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Σημείωσε παράλληλα ότι «ειδικά ο αθλητικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα παγκοσμίως και η Κύπρος, διαθέτοντας τόσο το κατάλληλο κλίμα όσο και απαραίτητες υποδομές μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ανοίγοντας ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας ακόμη πιο ενεργά στην ανάπτυξη, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο».

Αριθμός δημοσιογράφων θα συνοδεύσει τις αποστολές για να καλύψει το γεγονός με ανταποκρίσεις σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ των χωρών που συμμετέχουν.
Η συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά αποτελεί μέρος της προετοιμασίας τους για τους προκριματικούς αγώνες του FIFA World Cup που θα γίνει το 2015 στον Καναδά .
Στα πλαίσια της πολιτικής του ΚΟΤ για φιλοξενία ξένων ποδοσφαιρικών και άλλων αθλητικών ομάδων για προετοιμασία στην Κύπρο, την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου προπονήθηκαν, μεταξύ άλλων, από Ρωσία οι ομάδες, FC Rostov, FC Ural , FC Rotor, από Τσεχία Victoria Plzen, FK Dukla Praque, FK Teplice και από Γαλλία η Paris Saint Germain -Women.