Δια βίου φυλάκιση, επιβλήθηκε στον Νίκο Μεταξά για τους 7 φόνους

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης, δια βίου, στον 35χρονο Νίκο Μεταξά, σε κάθε μια από τις 7 κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης που αντιμετώπιζε, όσα και τα θύματα του.

Οι πέντε εκ των επτά ποινών δια βίου φυλάκισης θα είναι διαδοχικές. Πέντε διαδοχικές διά βίου είπε ο δικαστής. Οι διπλές ποινές για μάνα και κόρη συντρέχουν.

Το Δικαστήριο δεν του επέβαλε καμία ποινή σε άλλες πέντε κατηγορίες που αντιμετώπιζε για απαγωγή προσώπου με σκοπό να φονευθεί εκ προμελέτης, δεδομένου ότι τα γεγονότα τους εμπεριέχονται στις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής κατά την ανάγνωση της απόφασης του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να φονεύσει και δυο παιδιά., στερώντας τους το πολύτιμο αγαθό της ζωής.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων» χρησιμοποιώντας νομολογία άλλης υπόθεσης που αφορούσε κατά συρροή βιασμούς.

Ο 35χρονος, σκυφτός και δακρυσμένος ενώπιον των δικαστών, παραδέχθηκε όλους τους φόνους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 35χρονος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και η 8χρονη κόρη τηςΈλενα Μπουνέα και  η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ.

Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής, σε 12 κατηγορίες, 7 φόνους εκ προμελέτης και πέντε κατηγορίες για απαγωγή με σκοπό τον φόνο.

Το πρωί μετά την παραδοχή ζήτησε συγνώμη λέγοντας πως δεν ξέρει γιατί έκανε όσα έκανε.