Διαφαίνεται το τέλος του ΕΥΡΩΚΟ

Έκρυψαν για καιρό τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Μάταια, όμως. Όσο και αν ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης παλεύει να κρατήσει τις ισορροπίες, οι σκελετοί βγαίνουν από τις ντουλάπες… Η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει για το κόμμα που συνετέθη  από την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, τους Νέους Ορίζοντες και στελέχη που αποχώρησαν από τον ΔΗΣΥ.

Το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει εδώ και ημέρες. Επιμελώς, όμως, παραμένει στο παρασκήνιο. Η ηγετική πυραμίδα των Νέων Οριζόντων, με επικεφαλής τους Νίκο Κουτσού και Στέλιο Αμερικάνο , έχει εναποθέσει την ταφόπλακα . Συλλούρης και Κουτσού, λένε οι πληροφορίες, βρίσκονται στα μαχαίρια. Η προσπάθεια που γίνεται τώρα είναι να κρατηθούν τα προσχήματα μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Η επόμενη ημέρα θα βρει το  ΕΥΡΩΚΟ να αποσυντίθεται στα  εξ ων συνετέθη… Ίσως υπάρξει ένας νέος πολιτικός σχηματισμός ,  με αρχηγό τον νυν υποψήφιο για την προεδρία  Γιώργο Λιλλήκα και στελέχη  τους «αστέρες» των Νέων Οριζόντων. Ο Γιώργος Λιλλήκας ,με το ποσοστό του 18% που φαίνεται να συγκεντρώνει, έχει όλα τα εχέγγυα μετά τις προεδρικές, για την ίδρυση κόμματος.

Η ΕΔΕΚ ,όμως, τι προτίθεται να κάνει μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;