Διαφάνεια, διαπλοκή και οριζόντια ψηφοφορία

Ότι συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία καθιστά ακόμα πιο επίκαιρο και σημαντικό το ζήτημα της διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει την στήριξη του ΔΗΣΥ στο αίτημα για πλήρη διαφάνεια του πολιτικού χρήματος και προώθηση των αναγκαίων νομοθεσιών ( στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής Greco του Συμβουλίου της Ευρώπης ).

Επίσης θεωρούμε θετικό στοιχείο την επανάληψη της θέσης του ΔΗΣΥ υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας

Όμως δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και τα άλλα μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να κρατούν στεγανά και μυστικά τα οικονομικά τους.

Εξακολουθούν να μην δέχονται τον κοινοβουλευτικό ( και άλλον αν χρειαστεί) έλεγχο για την υπόθεση FOGUS και τον πιθανόν χρηματισμό τους από τον Βγενόπουλο. Εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια στην υιοθέτηση των εισηγήσεων της Greco. Δυστυχώς σημειώνεται απόσταση των δημοσίων δηλώσεων από την καθημερινή πολιτική πρακτική κυβέρνησης και κομμάτων.

Όσον αφορά την οριζόντια ψηφοφορία θεωρούμε εμπαιγμό την παραπομπή της από τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές του 2016. Έχουμε κουραστεί να ακούμε υποσχέσεις και “θα” στο θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας. Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια ακούσαμε και το 2011 από τον ΔΗΣΥ. Κι ας υπήρχε από το 2010 κατατεθειμένη στη Βουλή πρόταση των Οικολόγων για συνολική εφαρμογή του συστήματος της Οριζόντιας ψηφοφορίας.

Τώρα έχει κατατεθεί – εν όψει των Ευρωεκλογών πρόταση από την πλατφόρμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ – στην οποία συμμετέχει και το Κίνημα Οικολόγων- για την οριζόντια ψηφοφορία. Και πάλιν ακούμε από τον ΔΗΣΥ τα γνωστά ” ναι μεν αλλά…”. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα , μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παγερή σιωπή τους.

Αν ο ΔΗΣΥ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ΘΕΛΕΙ να προωθήσει την οριζόντια ας το κάνει τώρα, εν όψει των Ευρωεκλογών και ας αφήσει τις υποσχέσεις για το αύριο.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

Check Also

Η Κύπρος δεν διαιρείται επ΄ουδενί, απαντά σε τουρκική επιστολή στα ΗΕ ο Χατζηχρυσάνθου

Η Κύπρος δεν διαιρείται για κανένα λόγο και είναι καιρός η Τουρκία να παραμερίσει και …

θερμοκρασία, καιρός, κύπρος,κυρίως αίθριος,στα,καιρός θα είναι,είναι λίγο ταραγμένη,και,γύρω,λίγο ταραγμένη,ασθενής χαμηλή πίεση,παράλια,και γύρω στους,επηρεάζει την περιοχή,αίθριος,χαμηλή πίεση επηρεάζει,μέχρι,στα νοτιοδυτικά,πίεση επηρεάζει,καιρός,τοπικά στα νοτιοδυτικά,στα νοτιοδυτικά παράλια,είναι λίγο,κυρίως στα,είναι ήρεμη μέχρι,ταραγμένη,μέχρι λίγο ταραγμένη,βαθμούς,λίγο,μποφόρ,θάλασσα θα είναι,είναι ήρεμη,βαθμούς στα,παράλια και γύρω,στα ψηλότερα ορεινά,βαθμούς στα ψηλότερα,κυρίως στα ορεινά,τοπικά στα,νοτιοδυτικά,ορεινά,νοτιοδυτικά παράλια,αρχικά,και γύρω,τοπικά,μέχρι λίγο,ασθενείς,ήρεμη μέχρι λίγο,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά …