Διαπραγμάτευση Ομολογιακού δανείου απο το ΧΑ Κύπρου

Το Ενημερωτικό Δελτίο της Cyprus PB για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Ομολογιακού Δανείου υπό μορφή 5.000 Εγγυημένων Ομολόγων ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ε.Δ. αφορά την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Ομολογιακού Δανείου υπό μορφή 5.000 Εγγυημένων Ομολόγων,

τα οποία θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 6%
ετησίως, ονομαστικής αξίας €100.000 έκαστο (ήτοι συνολικής ονομαστικής αξίας €500.000.000) μέσα στα πλαίσια των προνοιών του περί της Παραχώρησης Κυβερνητικών Εγγυήσεων για τη Σύναψη Δανείων ή/και την Έκδοση Ομολόγων από Πιστωτικά Ιδρύματα Νόμου του 2012 (Ν.156(Ι)/2012) και του περί της Παραχώρησης Κυβερνητικών Εγγυήσεων για την Σύναψη Δανείων ή/και την Έκδοση Ομολόγων από Πιστωτικά Ιδρύματα Διατάγματος του 2012 (ΚΔΠ 439/2012).

Τα Εγγυημένα Ομόλογα φέρουν εγγύηση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εκδόθηκε με βάση τη Σύμβαση Διάθεσης Κυβερνητικών Εγγυήσεων μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τράπεζας που υπογράφηκε στις 14 Νοεμβρίου, 2012.

Το Ενημερωτικό Δελτίο ημερομηνίας, 14 Νοεμβρίου, 2012, όπως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση κατά τη διάρκεια ισχύος του Ενημερωτικού Δελτίου:

– σεηλεκτρονική μορφή από τις 14 Νοεμβρίου, 2012:

– στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.laiki.com – Επιλέξτε: Σχέσεις με Επενδυτές /Εταιρικά Στοιχεία / Ενημερωτικά Δελτία)

– στην ιστοσελίδα του Διευθυντή Έκδοσης / Ανάδοχου Υπεύθυνου Σύνταξης «LaikiFinancial Services Ltd» (www.laikifs.com)

– στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.cysec.gov.cy)

– στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com.cy)

– σε έντυπη μορφή από τις 15 Νοεμβρίου, 2012:

– στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας (Λεωφόρος Λεμεσού 154, 2025 Λευκωσία)

– στα γραφεία του Διευθυντή Έκδοσης / Ανάδοχου Υπεύθυνου Σύνταξης, «Laiki Financial Services Ltd» (Λεωφόρος Βύρωνος 26, 1096 Λευκωσία)

Η τράπεζα προβαίνει σε ενέργειες για εισαγωγή των Εγγυημένων Ομολόγων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η διαπραγμάτευση των αξιών θα ξεκινήσει εφόσον ληφθεί η σχετική έγκριση από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.