Διαμαρτυρία εργαζομένων της Cyta έξω από τη Βουλή

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Cyta, βρίσκονται έξω από τη Βουλή ενώ συνέρχεται  η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως “Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου», «Οι συντάξεις μας έσωσαν το κράτος».

Οι εργαζόμενοι της Cyta ζητούν όπως στο νομοσχέδιο ενσωματωθούν πρόνοιες που να κατοχυρώνουν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, να διασφαλίζουν τη συμμετοχή τους σε ένα διαρκή και δομημένο διάλογο μέσα από κάποιο θεσμοθετημένο όργανο (Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή) και να τύχει σεβασμού ο θεσμικός ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εναποθέτοντας στη Βουλή τον τελικό λόγο για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι ισχυρή με μέλη της ΜΜΑΔ να έχουν παραταχθεί μπροστά στην κύρια είσοδο της Βουλής αλλά και εντός του περιφραγμένου χώρου του Κοινοβουλίου.

Η κεντρική είσοδος της Βουλής παραμένει κλειστή και οι βουλευτές εισέρχονται στο κτήριο από την πλαϊνή είσοδο. Η λεωφόρος Νεχρού που περνά μπροστά από τη Βουλή έχει κλείσει για την κυκλοφορία.