Διακήρυξη του ΕΥΡΩΚΟ για το πολυτεχνείο

Η ξενοκίνητη προσπάθεια που έβαλε την Ελλάδα στον γύψο και αιματοκύλησε την Κύπρο, δεν έχει περατωθεί

Το Πολυτεχνείο αποτελεί ένα ορόσημο στους αγώνες του ελληνισμού για ελευθερία και δημοκρατία. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου μας διδάσκουν ότι όταν η αγάπη προς την πατρίδα μας καθοδηγεί τότε το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό. Όταν πάνω από όλα και από όλους βάζουμε την πατρίδα, τότε μπορούμε να ανακόψουμε τις ξενόφερτες παρεμβάσεις και τις δόλιες μεθοδεύσεις που μας απειλούν.

Η ξενοκίνητη προσπάθεια που έβαλε την Ελλάδα στον γύψο και αιματοκύλησε την Κύπρο, δεν έχει περατωθεί. Η προσπάθεια για ολοκλήρωση του εγκλήματος εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού συνεχίζεται. Η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο στόχος.

Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε την οπισθοδρόμηση σε επιδιαιτησίες, χρονοδιαγράμματα και στημένες διεθνείς συνάξεις αυτόκλητων «σωτήρων» που θα μας φέρουν και πάλι στο χείλος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα η Κύπρος μπορεί να εξέλθει από μια γεωπολιτική ομηρία δεκαετιών. Η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική αξία της Κύπρου για να πετύχει την οικονομική, πολιτική και διπλωματική ενίσχυση της πατρίδας μας. Θα το πετύχουμε αυτό μόνο με ενότητα και αγώνα όπως ήταν το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.