Διαζύγιο Νικόλα – Λιλλήκα

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην πιθανολογούμενη συνεργασία Γιώργου Λιλλήκα και Νικόλα Παπαδόπουλου. Τόσο οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό σκηνικό της Κύπρου, όσο και το “κλείσιμο” του μνημονίου, καθώς έμεινε να πέσουν μόνο οι υπογραφές, που έχει σαν αποτέλεσμα την οριστική κάθοδος της Τρόικας στο νησί μας, οδήγησαν τους μέχρι πρότινος”φίλους” σε οριστική ρήξη.

Ιδιαίτερα φαίνεται να ενόχλησε τον Γιώργο Λιλλήκα, κάνοντας τον  να πάρει την οριστική απόφαση να τραβήξει μοναχικό δρόμο, η απόφαση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ και προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής  να ψηφίσει τα υπέρ παραμονής στην Ευρωζώνη, μνημονιακά νομοσχέδια.

Οι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δυο ανδρών είναι πλέον τελεσίδικα κλειστές, με τον Γιώργος Λιλλήκας να έχει ανοίξει πλώρη προς την ίδρυση κινήματος. Ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για νέο καταστατικό του κινήματος του, που υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθεί αρχές Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο Νίκολας Παπαδπουλος  ξανά μπαίνει στο στίβο της διεκδίκησης της θέσης του προέδρου του ΔΗΚΟ και αυτή την φορά ποιο δυναμικά και με πιο πολλές αξιώσεις.