Διαδικτυακό ψήφισμα – καταγγελία κατά Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Η κόντρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη και εκπαιδευτικών οργανώσεων καλά κρατεί.

Αυτή τη φορά η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και εκτός ορίων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ομάδα πολιτών έχει δημιουργήσει ψήφισμα, μέσω της πλατφόρμας AVAAZ.org με ψήφισμα προς το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου: “Καταγγελία κατά του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη”

Μέσω του διαδικτυακού ψηφίσματος συλλέγουν υπογραφές και καταγγέλουν τη συμπεριφορά του γενικού Ελεγκτή προς τους εκπαιδευτικούς.

Η ομάδα πολιτών ζητεί την στήριξη όλων των πολιτών για να οδηγηθεί στο Ανώτατο δικαστήριο ο Γενικός  Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Δείτε τι γράφει το διαδικτυακό ψήφισμα:

Γιατί είναι σημαντικό;

Εμείς ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθώντας τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Γενικού Ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε μέσα μαζικής επικοινωνίας και διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας και του μισθολογίου των Ελληνοκυπρίων εκπαιδευτικών και λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά του, θεωρούμε απαράδεκτο ένας δημόσιος αξιωματούχος και δη ανεξάρτητου θεσμού να καταφέρεται με τέτοιο τρόπο σε μια τόσο μεγάλη ομάδα εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι καταθέτοντας τις εισηγήσεις του θα έπρεπε να αποσυρθεί και να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί βάση νομοθεσίας ή θεσμοθετημένων οργάνων.

Αντί αυτού όμως έχει προβεί σε λανθασμένη ή παραπλανητική παράθεση στοιχείων για τα εργασιακά δεδομένα των Ελληνοκυπρίων εκπαιδευτικών με σκοπό να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Τα γραφόμενα του και ειδικά ο τρόπος που τα παρουσιάζει δεν περιέχουν αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αμεροληψία και πλήττουν τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει την ομάδα αυτή με λυσσαλέα μανία, μισαλλοδοξία, εμπάθεια και υποτιμητικά χρησιμοποιώντας πολλές φορές ακόμα και ρατσιστικές συμπεριφορές.

Πιστεύουμε ότι εσείς ως Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να προχωρήσετε με βάση αυτή τη καταγγελία στην παύση του για τους πιο πάνω λόγους που αναφέρουμε.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πέραν των 654 πολιτών, ενώ ο στόχος της ομάδας πολιτών είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων διαδικτυακών υπογραφών και συγκεκριμένα, στοχεύουν στις 10 χιλιάδες.