Διαδηλώσεις και συλλήψεις στο Λονδίνο ενόψει της συνόδου του G8

Στη σύλληψη τουλάχιστον έξι ατόμων που είχαν κάνει κατάληψη σε κτίριο πρώην αστυνομικού τμήματος στο Σόχο του κεντρικού Λονδίνου προέβη η Μητροπολιτική Αστυνομία. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης τήρησης της τάξης εν μέσω διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά της συνόδου του G8 που πραγματοποιείται την άλλη εβδομάδα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι συλληφθέντες φέρονται να ετοίμαζαν επιθέσεις με βόμβες μπογιάς. Ένας εξ αυτών επιχείρησε να πέσει από την οροφή του κτιρίου, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία.

Στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διαδηλώσεις από μια σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέχρι αργά το απόγευμα επικρατούσε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, χωρίς σημαντικά επεισόδια.

Οι αρχές συστήνουν αυξημένη προσοχή σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο, καθώς θεωρείται πιθανόν να σημειωθούν επιθέσεις και βανδαλισμοί τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο Μπέλφαστ, αλλά και στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.