Διαβουλεύσεις με Σαμαρά θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, θα έχει σήμερα το πρωί διαβουλεύσεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια συνομολόγησης του κοινού ανακοινωθέντος, προς επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Φαίνεται να δημιουργούνται σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάριν των διαπραγματεύσεων», ανέφερε χθες μετά τη σύσκεψη αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι θα διαβουλευτεί με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για το θέμα λέγοντας ότι «η ελληνική Κυβέρνηση ετηρείτο ενήμερη επί ημερησίας βάσεως».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει αναλυτικά και σε βάθος για τα πραγματικά δεδομένα.