Διάλεξη για τις θεραπευτικές προσεγγίσεις στον παιδικό καρκίνο

Διάλεξη για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον παιδικό καρκίνο, αλλά και τις θεραπείες ακριβείας, θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με κύριο ομιλητή τον  Παιδο-ογκολόγο Στέργιο Ζαχαρούλη, την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη.

Στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αριστούχου φοιτητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Νεόφυτου Χανδριώτη, του οποίου ο Δρ Ζαχαρούλης υπήρξε θεράπων ιατρός, θα προβληθεί σύντομο αφιέρωμα στον πρωταθλητή Νεόφυτο Χανδριώτη.  Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Ο Δρ Στέργιος Ζαχαρούλης, με σπουδές στο Yale και στο Harvard, κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Παιδιατρικού – Ογκολογικού Τμήματος στη Harley Street Clinic του Λονδίνου και του Διευθυντή Παιδο- νευροογκολογίας στο The Royal Marsden NHS Foundation Trust του Λονδίνου.  Είναι μέλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Παιδιάτρων καθώς και του Αμερικανικού Συμβουλίου Παιδιατρικής Αιματολογίας/Ογκολογίας.  Ο Δρ Ζαχαρούλης ειδικεύτηκε στον τομέα της Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Yale και στο Πανεπιστήμιο SUNY στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης.  Κατόπιν, εξειδικεύτηκε στην Παιδο-Ογκολογία στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης. Κατέχει επίσης εξειδίκευση στην Παιδιατρική Νευρο-Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute/Boston Children’s Hospital της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη. Έχει έντονη ερευνητική ενασχόληση ως κύριος ερευνητής σε πολλές κλινικές έρευνες στην Ευρώπη. Η βιβλιογραφία του περιλαμβάνει πολλές δημοσιεύσεις.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 22894305.

capture