Διάθεση κεφαλαίων 500 εκ. δολαρίων για αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσε η Κίνα

Στην διάθεση οικονομικών κεφαλαίων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα προχωρήσει η Κίνα έτσι ώστε να υποστηρίξει την συνεργασία Νότου-Νότου όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στο Διάλογο για τις Αναδυόμενες Οικονομίες και τις Αναπτυσσόμενες Αγορές.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν από χώρες οικονομικά αναπτυσσόμενες για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως οι πρόσφυγες, η πείνα, η δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή.

Σε δηλώσει του ο Κινέζος Πρόεδρος στην αναφερόμενη Διάσκεψη που διεξάγεται στην παραλιακή πόλη Σιαμέν, στα νοτιοανατολικά της Κίνας, ανέφερε πως “Παράλληλα, θα διαθέσουμε για τις αναπτυσσόμενες χώρες 40.000 θέσεις εκπαίδευσης στην Κίνα, μέσα στον επόμενο χρόνο”.

Εξάλλου, ο κ. Σι δήλωσε ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τις προσπάθειες της Αιγύπτου για σταθερότητα, αλλά και για την επιτάχυνση της οικονομικής της ανάπτυξης.

Παράλληλα, το Πεκίνο ενδιαφέρεται άμεσα για την ενίσχυση του ειδικού πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας με την Αίγυπτο.

Η δήλωση του προέδρου Σι έγινε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Σιαμέν για το Διάλογο των Αναδυόμενων Αγορών και των Αναπτυσσόμενων Χωρών.