Διάγραμμα με όλα τα tweets του Τραμπ για τη Wall Street…

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του όταν «τουϊτάρει» προκειμένου να επιτεθεί σε εμπορικούς εταίρους, πολιτικούς αντιπάλους και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος χρησιμοποιεί το κοινωνικό αυτό δίκτυο για να πανηγυρίσει κάθε φορά που ο Dow Jones ανεβαίνει, μέσα από αυτο-αποθεωτικά tweets, αναφερόμενος στην ισχύ της αμερικανικής οικονομίας και των εισηγμένων εταιρειών.

Πριν τα ρεκόρ της Wall Street τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τραμπ τόνισε τη σαφή συσχέτιση των πολιτικών του με την άνοδο του χρηματιστηρίου, σε τουλάχιστον 10 tweets μόνο σε ένα μήνα.

Λατρεύει τον Dow Jones και δεν το κρύβει

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επιλέγει συγκεκριμένα τον Dow Jones όταν τουϊτάρει. Η λατρεία του αυτή για το βιομηχανικό δείκτη πηγάζει από το γεγονός ότι οι εισηγμένες του Dow δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, κάτι που κατ’ επέκταση διευρύνει σε παγκόσμια κλίμακα το μέγεθος του «έργου» του Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει τουϊτάρει σχεδόν 40 φορές αποκλειστικά και μόνο για τις αγορές από τότε που εκλέχθηκε Πρόεδρος (τα συνολικά tweets του ξεπερνούν τα 5.500!), με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να είναι η επίθεση του στη Fed (και πιο συγκεκριμένα αν και εμμέσως στον Τζερόμ Πάουελ).

«Το μόνο πρόβλημα στην οικονομία μας είναι η Fed», τουϊταρε ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά το ισχυρό sell-off της Δευτέρας, που έριξε τον S&P 500 ένα βήμα πριν τη bear market με σχεδόν 20% απώλειες από τα ιστορικά υψηλά του.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό διάγραμμα με tweets του Προέδρου αναφορικά με τη Wall Street.