ΔΗ.ΣΥ: 44 χρόνια ιστορίας και αγώνων

Λευτέρης Χριστοφόρου – Ευρωβουλευτής ΔΗ.ΣΥ.

Την 4ην Ιουλίου συμπληρώνονται 44 Χρόνια από την Ίδρυση της Μεγάλης Φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς Παράταξης του τόπου μας, του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Της παράταξης που ίδρυσε ο Ιστορικός μας ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης.

Της Παράταξης με τα 44 χρόνια Περήφανης, Τετιμημένης Πορείας, Αγώνων και Προσφοράς των χιλιάδων Αγνών, Ανιδιοτελών, Αφανών Συναγερμικών.

Ο ΔΗ.ΣΥ. από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, πρωτοστατεί στους αγώνες για τη Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη.

Ήλθαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπου ήθελε αρετή και τόλμη να δηλώνεις ότι είσαι Συναγερμικός και απαιτούνταν σκληροί αγώνες και προσωπικές θυσίες, για να σταθείς στην πρώτη γραμμή και να υπερασπισθείς Αρχές και Αξίες.

Είμαστε περήφανοι γιατί με συνέπεια, υπομονή και επιμονή αναβαθμίσαμε τον Πολιτικό Πολιτισμό, εμπεδώσαμε τη Δημοκρατία και τον Πολυκομματισμό και καταστήσαμε συνείδηση σε όλους ότι ο κάθε Κύπριος πολίτης ελεύθερα μπορεί να εκφράζεται και να επιλέγει το κόμμα του και να εκφράζει τα πιστεύω του.

Θεμελιακή ιδρυτική αρχή μας, να μην εγκλωβιζόμαστε στα συνθήματα και τον Λαϊκισμό και να μην παζαρεύουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτά, για εμάς είναι σταθερά, διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα.

Αναμφίβολα η Παράταξη μας, συνεχίζει αδιάκοπα για 44 χρόνια να αναγνωρίζεται και να καθιερώνεται, ως η Παράταξη της Ευθύνης και της Υπεύθυνης Πολιτικής, η Παράταξη των Μεγάλων Έργων και όχι των Λόγων, η Παράταξη του Πατριωτικού Ρεαλισμού.

Σταθερός μας προσανατολισμός από την ίδρυση μας ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΔΗ.ΣΥ. είναι το κόμμα που χάραξε αποφασιστικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και τελικά ο ιστορικός μας ηγέτης, ένταξε τη Κύπρο στην Ε.Ε. Κάναμε πράξη τον πολιτικό οραματισμό και στόχο μας, ανοίγοντας το δρόμο της Κύπρου, για να καταστεί ισότιμο μέλος της Ε.Ε., δημιουργώντας προοπτική και μέλλον για το τόπο μας και τους συμπατριώτες μας. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών ,των μεγάλων εθνικών αποφάσεων και αυτό το επιβεβαιώσαμε στη πράξη και με τη Διακυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και με τη Διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι Πετύχαμε Ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Ένταξη της Κύπρου στην Διαρθρωμένη Συνεργασία της ΕΕ, την PESCO, όπου η Κύπρος θωρακίζεται αμυντικά.

Έξοδος από το Μνημόνιο και τη Τρόϊκα, και είσοδος στην Ανάπτυξη και τη Κοινωνική Πρόοδο

Αποτελεσματική Διαχείριση της Πανδημίας, ίσως η επιτυχέστερη στην ΕΕ, όπως παραδέχονται οι συνάδελφοι μου, Ευρωβουλευτές

Μεγάλες Κοινωνικές Κατακτήσεις και Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Πολιτικές Σύγχρονες και αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον της πατρίδας μας Σταθερή μας Πυξίδα το Τρίπτυχο – Ανάπτυξη – Ευημερία – Πρόοδος

Και το κυρίαρχο, ασταμάτητα νυχθημερόν, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με σθένος και αποφασιστικότητα, για την επανένωση της πατρίδας μας.

Είμαστε περήφανοι για την 44χρονη ιστορική μας πορείας, των ακατάπαυστων αγώνων μας και της διαχρονικής μας προσφοράς, στο Τόπο μας, στην Κοινωνία μας, στους Πολίτες μας. Πάντοτε αταλάντευτα ταγμένοι να υπηρετήσουμε αποκλειστικά και μόνον, το συμφέρον της πατρίδας μας και να θωρακίσουμε το μέλλον και την προοπτική των επόμενων γενεών.