ΔΗ.ΠΑ: Φωνές διαμαρτυρίας – Το βέτο Νικόλα

Λίγες μόνο ώρες πριν το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης,  όλο πιο έντονες είναι οι φωνές διαμαρτυρίας από παλιά στελέχη του ΔΗΚΟ.

Κάνουν λόγο για αντι -ΔΗΚΟ και για συρρίκνωση του Δημοκρατικού κόμματος στην οποία οδήγησε η διαγραφή στελεχών.

Παλιά στελέχη του ΔΗΚΟ αν και έχουν διαγραφεί δεν θα παρουσιαστούν στο αυριανό ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΠΑ παρά τις “πιέσεις” εκ των έσσω.

Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους και κάνουν λόγο για ιστορικές ευθύνες των παλιών στελεχών που άφησαν κατά την άποψη τους να διαλυθεί ο κεντρώος χώρος και αντί να ενώσουν το κόμμα για τη “καρέκλα” όπως είπαν το άφησαν να συρρικνωθεί.

Στόχος Καρογιάν και Νικόλα θα έπρεπε να ήταν η επανένωση και ενδυνάμωση του κεντρώου χώρου και όχι η διάλυση του.

Διασταυρωμένες πληροφορίες της Λαιμητόμος.com, ανέφεραν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έθεσε βέτο στη Κυβέρνηση για να μην παρουσιαστούν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Επιτρόποι και άλλοι αξιωματούχοι στο ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗ.ΠΑ.

Δεν θα επιτρέψει όπως διαμήνυσε σε κάποιους να οικειοποιηθούν τη θέση τους. Έτσι κι αλλιώς  η παρουσία τους είναι καιροσκοπική.

Άλλωστε για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος προχωρούσε σε ανασχηματισμό, ποιοι από αυτούς θα ήταν ακόμα μαζί του;

Πάντως, περιμένουν όλοι με μεγάλη αγωνία να δούν ποιοι έχουν πειστεί από τα παλιά στελέχη να παρουσιαστούν αύριο, αφού όπως πολλοί έχουν διαμαρτυρηθεί, τους πιέζουν πολύ για να δώσουν το παρόν τους.

Το θέμα όμως είναι και να παρουσιαστούν, θα παραμείνουν στη νέα παράταξη;