ΔΗ.ΠΑ: Πολιτικοί οι λόγοι της απόφασης Τατάρ για οδοφράγματα

Πολιτικοί οι λόγοι της απόφασης Τατάρ για οδοφράγματα. Η Δημοκρατική Παράταξη καλεί τη Κυβέρνηση να στηρίξει τους κατοίκους του Κάτω Πύργου

Η ανακοίνωση:

Η νέα απόφαση του κατοχικού καθεστώτος – υποχρεωτικής υποβολής αρνητικού PCR των τελευταίων 24 ωρών για διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα- συνιστά ακόμη ένα μήνυμα σκλήρυνσης της τουρκικής στάσης, ενόψει της καθόδου της κ. Λουτ στην Κύπρο και των προσπαθειών του ΟΗΕ για επανεκκίνηση του διαλόγου για το Κυπριακό.

Είναι προφανές ότι όταν ο κ. Τατάρ έμμεσα κλείνει τα οδοφράγματα με αφορμή την ύπαρξη κρουσμάτων σε Ε/κ στο Ριζοκάρπασο ενώ τα κρούσματα που ανακοινώνονται στα κατεχόμενα είναι μόλις 2 μέχρι 5 καθημερινά, άλλοι είναι οι λόγοι αυτής της απόφασης. Σίγουρα δεν είναι επιδημιολογικοί.

Η νέα απόφαση του κατοχικού καθεστώτος έχει άμεσες συνέπειες στους κατοίκους του Κάτω Πύργου, τις διαμαρτυρίες των οποίων θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένες.

Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους κατοίκους της περιοχής παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για εξυπηρέτηση των αναγκών της διακίνησης τους.

Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να αντιμετωπίσουν τα σχετικά διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τους όρους εντολής της UNFICYP.