ΔΗ.ΠΑ: Περαιτέρω στήριξη των γεωκτηνοτρόφων μας, ενόψει πληθωρισμού και ακρίβειας

Δήλωση Βουλευτή Αμμοχώστου ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, Μιχάλη Γιακουμή για τις μεγάλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, τα προβλήματα που δημιουργούνται και η ανάγκη στήριξης του τομέα

Σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας εξετάσαμε σε αυτεπάγγελτη εξέταση τις μεγάλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, τα προβλήματα που δημιουργούνται και η ανάγκη στήριξης του τομέα.

Τα θέματα ακρίβειας, μας απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές σε διάφορες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές που τσακίζει τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συζήτηση ειδικότερα για τα προβλήματα αυξήσεις στα κόστη του πρωτογενή τομέα.

Υπογραμμίζω τη σημαντικότητα του ζητήματος και εκφράζουμε την αγωνία μας ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία και την ανάγκη στήριξης των γεωκτηνοτρόφων μας, ειδικότερα αυτούς τους χαλεπούς καιρούς με τις πληθωριστικές πιέσεις και της ακρίβειας των πρώτων υλών.

Αναγνωρίσαμε τα προβλήματα και εξηγηθήκαμε με προτάσεις μας να απαλύνουμε τα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής έχει ανέβει.

Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του Υπουργού Γεωργίας για την κάρτα του αγρότη ότι σε χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί αφού είναι μια πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία.

Επίσης στηρίζουμε την παραχώρηση κινήτρων (φορολογικών και ίσως με ειδική διατίμηση του κόστους ενέργειας για τους Γεωργοκτηνοτρόφους μας) για ευρύτερη ενίσχυση του πολύ σημαντικού πρωτογενή τομέα.

Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, με προτάσεις και θέσεις την προσπάθεια ενίσχυσης της Γεωργοκτηνοτροφίας μας.